Το αδιαχώρητο επικράτησε για τρεις σχεδόν ημέρες στα σημεία διανομής δωρεάν ακτινιδίων και πορτοκαλιών… στην Ξάνθη, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής.

Πρόκειται για δράση, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Στην Ξάνθη, η Κοινωνική Σύμπραξη «ΣΤΗΡΙΖΩ» δια του επικεφαλής εταίρου της Δ. Ξάνθης ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες πως η διανομή των δωρεάν φρούτων θα ξεκινήσει για όλο τον Νομό από την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, ενώ ανακοινώθηκαν παράλληλα διάφορα σημεία κατά μήκος του Νομού όπου οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να παρουσιαστούν για να παραλάβουν ακτινίδια και πορτοκάλια.

Μέσα στην πόλη, η διανομή έγινε στον προαύλιο χώρο της εισόδου του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης όπου κυριολεκτικά επικράτησε πανζουρλισμός, με τους δικαιούχους του προγράμματος να συρρέουν κατά δεκάδες, σχηματίζοντας ουρές.

Φυσικά πρόκειται για εικόνες που μόνο έκπληξη δεν προκαλούν, μιας και κάτι αντίστοιχο συναντά κανείς σχεδόν κάθε φορά που υλοποιείται αντίστοιχο πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων και τροφίμων σε άπορους και ευπαθείς ομάδες του Νομού, ο αριθμός των οποίων έχει χτυπήσει κόκκινο τα τελευταία χρόνια.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese