Με ιδιαίτερη επιείκεια αντιμετώπισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης τους κατηγορούμενους για διακίνηση ναρκωτικών…
Από τους 24 συνολικά εμπλεκόμενους, ένας οδηγείται στην φυλακή, δύο κρίθηκαν αθώοι ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι. Μάλιστα από τη διαδικασία δεν έλειψε και … θερμό επεισόδιο, που λίγο έλειψε να “τινάξει” στον αέρα την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Το δικαστήριο δε δέχτηκε ότι πρόκειται για εγκληματικές οργανώσεις, όπως είχαν χαρακτηριστεί από την ΕΛ.ΑΣ, έκρινε ότι οι πράξεις αφορούν απλή διακίνηση και αναγνώρισε ελαφρυντικά λόγω του νεαρού της ηλικίας των κατηγορουμένων.

Στην φυλακή οδηγείται ένας 24χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος είχε κομβικό ρόλο στην διακίνηση ναρκωτικών αλλά και σε περιπτώσεις τοκογλυφίας και εκβίασης. Καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

Συγκατηγορούμενος του καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, σε κάποιους επιβλήθηκαν ποινές 4 και 5 ετών. Στον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης αναγνωρίστηκε τοξικομανία και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese