Γράφει ο Κώστας Βουλγαράκης
Τον Ιούνιο του 2012, είχα υποστηρίξει τη συγκρότηση Οικουμενικής Κυβέρνησης, που … θα εκκινούσε ένα Πρόγραμμα Διάσωσης της Χώρας και θα αναλάμβανε «οικουμενικά» την ευθύνη και εφαρμογή του. Τότε, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνήθηκαν, κάθε κουβέντα για τέτοιο ενδεχόμενο, διότι τους ενδιέφερε να κυβερνήσουν και … όχι να σώσουν τη Χώρα! Αυτό, δεν τους το συγχώρησα και δεν θα τους συγχωρήσω ποτέ, διότι θεωρώ ότι … ΤΟΤΕ είναι που χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία, να ορθοποδήσουμε! Στις τελευταίες μάλιστα εκλογές (Σεπτέμβριος 2015), έγινε εκ νέου προσπάθεια συνεννόησης και «οικουμενικής» σύμπραξης, για την εφαρμογή του Προγράμματος (Μνημονίου), που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε, αλλά πάλι οι ίδιοι το αρνήθηκαν!

Όμως, ΟΛΟΙ πρέπει να είμαστε συνεχώς προσηλωμένοι στον «ΣΚΟΠΟ» (που είναι πάντα η διάσωση της Χώρας) και να μη μένουμε αγκυλωμένοι στο παρελθόν, να μαθαίνουμε μεν απ’ αυτό, αλλά όχι να και μας καθοδηγεί και να μας δεσμεύει! Επειδή λοιπόν, βλέπω να γίνεται λόγος –και πάλι- για συναίνεση, συνεννόηση και οικουμενική Κυβέρνηση, θεωρώ ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, το ζητούμενο … είναι μεν η συναίνεση, αλλά ΟΧΙ η Οικουμενική!
Ο λόγος είναι οφθαλμοφανής! Ο ΣΥΡΙΖΑ, που κυβερνά παντοδύναμος (χωρίς αντίπαλο), άρχισε να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και τις συνέπειες των ενεργειών του, υπό το βάρος της θεσμικής (πλέον) ευθύνης του. Τον βλέπουμε λοιπόν, μόνο του να αποφασίζει, αμέσως μετά να αμφισβητεί, αυτά που ο ίδιος αποφάσισε και τελικά … να διαδηλώνει, κατά των δικών του αποφάσεων!
Δηλαδή, σήμερα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενεργεί και πράττει (ότι πράττει), υπό το βάρος της αποκλειστικής θεσμικής ευθύνης της, για τη διακυβέρνηση της Χώρας. Αν λοιπόν αυτή η ευθύνη, επιμεριστεί, αμβλυνθεί ή αποφευχθεί, τότε οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα πανηγυρίζουν, διότι θα ξαναβρούν και πάλι τη πραγματική «φύση» τους, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες, στις πορείες και στο μπάχαλο, αποτελώντας και πάλι τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια!

Για τον λόγο αυτό, αυτοί οι «απροσάρμοστοι» (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), θα πρέπει να «καταδικαστούν», να κυβερνήσουν μόνοι τους (υπό το βάρος της θεσμικής ευθύνης τους)! Η δε Αντιπολίτευση, θα πρέπει με συναίσθηση της Εθνικής Ευθύνης της, με σοβαρότητα και με ευθύτητα, να τους συνδράμει, εκεί που το Εθνικό συμφέρον επιβάλλει, χωρίς λαϊκισμούς και κομματικές-ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, διότι … ΟΛΟΙ τους κρίνονται, ταυτόχρονα και τελικά ΟΛΟΙ μαζί θα επωμισθούν … τη νέμεση του λαού!

Θα μου πει κάποιος : «ναι αλλά μ’ αυτούς τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ… μόνους τους, κινδυνεύει να βουλιάξει η Χώρα»! Όχι ασφαλώς, διότι τώρα, οι πρώην «επαναστάτες» έχουν υπογράψει πλήρη υποταγή (Μνημόνιο) στις Βρυξέλες και η οποιαδήποτε Κυβέρνηση (Οικουμενική ή όχι), ενεργεί υπό Επιτροπεία των Βρυξελών! Έτσι λοιπόν, η τυχόν Οικουμενική Κυβέρνηση, θα είναι μια καλή δικαιολογία, να δείχνουν ΟΛΟΙ τους … αναμάρτητοι και ανεύθυνοι, δείχνοντας ο ένας τον άλλον!
Η Οικουμενική, πιστεύω ότι θα είναι ένας τραγέλαφος, χειρότερος απ’ αυτόν του Παπαδήμου!
ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν … και υπομονή!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese