Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, όταν περίπου 15 μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» κινήθηκαν προς την περίφραξη της οικίας και πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα…

 

υπέρ των προσφύγων και ενάντια στα μέτρα της ΕΕ.

Δείτε το βίντεο της εισβολής στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη
 


 
Κάποιοι από τους νεαρούς προσπάθησαν να κρεμάσουν ένα πανό στα κάγκελα της περίφραξης, ενώ ομάδα άλλων έξι-επτά ατόμων πήδηξαν τη μάντρα, πέρασαν στον περιβάλλοντα χώρο και πέταξαν φέιγ βολάν.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα οι νεαροί να τραπούν σε φυγή, αφήνοντας πίσω τους και το πανό.


Τα φέιγ βολάν με συνθήματα υπέρ των προσφύγων που πέταξαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα»

 Σύμφωνα με την Αστυνομία, δε, το σπίτι στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, όπου έμενε ο Γερμανός πρέσβης και πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η «επιδρομή» των αναρχικών του «Ρουβίκωνα», δεν κατοικείται πια.

Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο Γερμανός πρέσβης εδώ και μήνες έχει μετακομίσει σε άλλο σπίτι, σε άλλη περιοχή.

Ωστόσο, επειδή η κατοικία ανήκει στη γερμανική πρεσβεία, το κτίριο έχει αστυνομική φρουρά και συγκεκριμένα έναν αστυνομικό στην είσοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στην είσοδο της κατοικίας και απασχόλησαν τον αστυνομικό, ο οποίος τους είπε ότι απαγορεύεται να πλησιάσουν, ενώ την ίδια στιγμή μια δεύτερη ομάδα σκαρφάλωσε από άλλο σημείο στον ψηλό φράχτη, μπήκαν στον προαύλιο χώρο και πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα για τους πρόσφυγες.

Ταυτόχρονα, κρέμασαν στον φράχτη ένα πανό με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες – Ανοίξτε τα σύνορα», το οποίο εγκατέλειψαν εκεί, όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Επτά άτομα που προσήχθησαν από την Αστυνομία, εξετάζονται στην ΓΑΔΑ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese