Ανεμοστρόβιλος χτύπησε το βράδυ της Τετάρτης το Π. Κατράμιο, στον Δήμο Αβδήρων Ξάνθης, προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια και αποθήκες και ξεριζώνοντας δέντρα. 

Ο ανεμοστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του λίγο μετά τις…

 

8.00 όταν στην περιοχή ξέσπασε έντονη βροχόπτωση με τους κατοίκους να αναφέρουν πως το μόνο που κατάφεραν να ακούσουν ήταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος που τους αναστάτωσε, αν και στην αρχή πίστεψαν ότι γινόταν σεισμός. 

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο ανεμοστρόβιλος κυριολεκτικά σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ξηλώνοντας σκεπές από αυλές και σπίτια, κόβοντας στα δύο τις πέτρινες περιφράξεις των αυλών, ξεριζώνοντας δέντρα αλλά και κολώνες της ΔΕΗ. 

Ο οικισμός βυθίστηκε στο σκοτάδι, καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ενώ στο σκοτάδι βυθίστηκαν και οι γύρω περιοχές. 

Βγαίνοντας έξω οι κάτοικοι αντίκριζαν παντού ζημιές, ενώ ευτυχώς από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. 

Στο σημείο κλήθηκε και έσπευσαν συνεργεία της ΔΕΗ που ανέλαβαν να αποκαταστήσουν το δίκτυο της περιοχής, καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ τους κατοίκους επισκέφθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, με τον πρόεδρο των ΚΑΠΗ, βλέποντας από κοντά τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος. 

“Εμείς ακούσαμε έναν ήχο δυνατόν και ήταν σαν να γίνεται σεισμός” λέει κάτοικος της περιοχής, το σπίτι του οποίου υπέστη σοβαρές καταστροφές. 

Όπως έγινε γνωστό θα ακολουθήσει καταγραφή των ζημιών, ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποζημίωση των κατοίκων. 

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως είναι η πρώτη φορά, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, που ένα τέτοιο φαινόμενο κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή ενώ το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα αντίστοιχα περιστατικά στον Νομό Ξάνθης. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ανεμοστρόβιλου που πριν από λίγους μήνες χτύπησε οικισμούς του Δήμου Τοπείρου, ενώ και στο παρελθόν προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές πάλι από ανεμοστρόβιλο, στο Δέκαρχο. English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese