Το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» απένειμε χθες ο Μπαράκ Ομπάμα στον… Στίβεν Σπίλμπεργκ, το δημιουργό ορισμένων από τις πιο γνωστές ταινίες, όπως ο«ET», «Τα Σαγόνια του Καρχαρία», «Ιντιάνα Τζόουνς».

«Μία ταινία του Σπίλμπεργκ, μία αχαλίνωτη φαντασία, αναπαράσταση κόσμων στις μικρότερες λεπτομέρειές τους, πρόσωπα που αγωνίζονται για να ελέγξουν τη μοίρα τους», είπε ο πρόεδρος Ομπάμα κατά την τελετή απονομής στο Λευκό Οίκο.

«Ακόμη σημαντικότερο από όλα αυτά, οι ταινίες του Στίβεν χαρακτηρίζονται από μία βαθιά πίστη στην κοινή μας ανθρωπότητα», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στη συνέχεια στο σπουδαίο έργο του Ιδρύματος για το Ολοκαύτωμα που έχει ιδρύσει ο σκηνοθέτης.

«Το σινεμά ήταν πάντα για μένα το καλύτερο μέσον για να απαλλαγώ από τους δαίμονές μου και κατά συνέπεια να τους ξεφορτωθώ επάνω σας», είχε εξηγήσει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ πριν από δέκα ημέρες στο Βερολίνο παρουσιάζοντας την τελευταία του ταινία, ένα θρίλερ της εποχής του Ψυχρού Πολέμου με τίτλο «Bridge of Spies».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese