Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ

Προσπαθώ από χθες να καταλάβω γιατί… τόσος θόρυβος με το θέμα του “τεχνικού προβλήματος” της εκλογικής διαδικασίας της ΝΔ και γιατί το όλο θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις! Με προβληματίζουν και οι χειρισμοί του προέδρου της ΝΔ κ. Μεϊμαράκη και των υποψηφίων όπου ούτε λίγο ούτε πολύ καλλιέργησαν “εντασιακό και επεισοδιακό κλίμα”…στο τεχνικό πρόβλημα!

Οι μεν κατηγορούν τους δε και στο τέλος τα βάζουν και με τον… Αντώνη Σαμαρά γιατί λέει την εταιρεία την ήξερε από τότε που ήταν πρωθυπουργός.
Παραιτούμαι δεν παραιτούμαι λέει ο Μεϊμαράκης να κάνει δήλωση ο Σαμαράς και πάει λέγοντας…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι χάθηκε η μπάλα σε μία περίοδο όπου τα σχέδια για οικουμενική του Τσίπρα είναι κοντά μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο!

Το όλο θέμα πρέπει να τελειώνει εδώ αρκετά διέσυραν ονόματα και πρώην πρωθυπουργούς!
Νομίζω ότι ο μόνος ψύχραιμος της ιστορίας είναι ο… Σαμαράς!

Την επόμενη φορά να ζητήσουμε ευθύνες για την εταιρεία που χρησιμοποίησε ο Αβέρωφ, ο Ράλλης της ΝΔ…κα

Γιατί για όσους γνωρίζουν από πληροφορική τα “τεχνικά προβλήματα” πάντα υπάρχουν χρειάζονται όμως ψυχραιμία για να αντιμετωπιστούν.
Και εδώ χάθηκε η ψυχραιμία και ψάχναμε για… θύματα!

Ας ψαχτούν αλλού.

Δικαίως ήταν αμεσες και σκληρές οι απαντήσεις που έδωσαν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στα όσα αναφέρονται τονίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία (και πως να υπάρχει άλλωστε) εμπλοκή στα εσωκομματικά της ΝΔ αναφέροντας αναλυτικά τα εξής:

“Ο λαός της ΝΔ ένιωσε χθες πρωτοφανή προσβολή και απογοήτευση.
Όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού.
Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά.
Κάνουν λάθος όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν με κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα.
Τι εξυπηρετούν;
Γιατί το κάνουν;
Γιατί εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρά με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη από την εποχή που ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαρακης ήταν γραμματέας του κόμματος;
Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την εταιρεία;
Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα ψέματα;
Όμως, αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα του κόμματος και η ομαλή ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών.
Να μην ξεχνάει κανείς, ότι ο αντίπαλος είναι αλλού”.

Λίγο αργότερα δόθηκε και απάντηση Σαμαρά και για την εταιρεία που ανέλαβε τις εκλογές:

“Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τις αναφορές του προσωρινού προέδρου της Ν.Δ. κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη για δήθεν σχέσεις του κ. Σαμαρά με την εταιρεία που ανέλαβε τις εκλογές της ΝΔ και εκπροσωπείται από τον κ. Κλωνάρη.

Γιατί:

Πρώτον, η επιλογή της εταιρείας έγινε με ομόφωνη απόφαση της ΚΕΦΕ και τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων και των τεσσάρων υποψηφίων.

Δεύτερον, θυμίζουμε ότι για τις εκλογές της ΝΔ είχε αρχικά επιλεγεί από τη διεύθυνση πληροφορικής και τη διεύθυνση προμηθειών της ΝΔ άλλη εταιρεία, απόφαση που άλλαξε μετά τις γνωστές θορυβώδεις αντιδράσεις του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Με αποτέλεσμα, να γίνει η διαδικασία από την αρχή, και να επιλεγεί η info-solutions, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έθεσε ο ίδιος ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Τρίτον, ο κ. Κλωνάρης που εκπροσωπεί την εταιρεία που ανέλαβε το έργο, είναι παντελώς άγνωστος στον κ. Αντώνη Σαμαρά. Αντίθετα, ο κ. Κλωνάρης συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία είτε ως υπάλληλος, είτε ως μέτοχος, είτε ως ιδιοκτήτης εταιρείας πληροφορικής, ήδη από την εποχή όπου ο κ. Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος.

Τέταρτον, ελέχθη ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, η εταιρεία αυτή ανέλαβε έργο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού. Η αλήθεια είναι ότι η info-solutions (με αυτό ή με άλλο όνομα) είχε ήδη από δεκαετίας επιλεγεί από τις υπηρεσίες του Δημοσίου, για τη συντήρηση δικτύων, έχοντας αντίστοιχη σύμβαση με τους συντηρητές του ασανσέρ, τους απολυμαντές ή τους καθαριστές των εγκαταστάσεων. Η σύμβαση ήταν αξίας 562 ευρώ/μήνα και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Πέμπτον, ο κ. Πτωχός στον οποίο ονομαστικά αναφέρθηκε ο κ. Μεϊμαράκης, θέλει να δηλώσει ότι δεν είχε ποτέ σχέση με τον κ. Κλωνάρη και τις εταιρείες του, τον οποίο ούτε καν γνωρίζει. Και λυπάται που υποχρεώνεται δημόσια να διαψεύδει τον κ. Μεϊμαράκη.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας”.
Και δεύτερη επίθεση όμως εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έγινε για να πάρει την απάντηση:

“Ο κ. Μεϊμαράκης δεν απαντά” Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει στην πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο του προέδρου της ΝΔ δύο φορές σήμερα. Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν απάντησε στις αιτιάσεις τους σχετικά με τις ευθύνες που έχει για την επιλογή της εταιρείας και για το φιάσκο της εκλογής.

Πάντως λέμε εμείς είναι αλήθεια ότι τα επιχειρήματα Μεϊμαράκη τα καταδικάζουν η πλειονότητα των Νεοδημοκρατών αφού θεωρούν τα στελέχη της ΝΔ αποκλειστικά υπεύθυνα για το “φιάσκο” του “τεχνικού προβλήματος” των εκλογών ενισχύοντας ουσιαστικά την άποψη ότι προσπαθούν να μεταφέρουν τις ευθύνες τους αλλού χωρίς να επιλύουν το πρόβλημα!

Να μου το θυμηθείτε ενισχυμένος θα είναι ο Σαμαράς που κρατάει αποστάσεις….

Μήπως συμπερασματικά κάποιοι προσπαθούν να μεταβιβάσουν τις ευθύνες τους αλλού ;

Αυτό είναι το θέμα τελικά!
Και μη μου πείτε ΟΧΙ ;English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese