Συγκέντρωση – σύσκεψη πραγματοποίησε η Λαϊκή Επιτροπή Σκοπέλου τη… Δευτέρα 23 Νοέμβρη για τη διαμόρφωση πλαισίου αιτημάτων προς διεκδίκηση από την κυβέρνηση και κάθε επίπεδο κρατικής διοίκησης που αφορά στην αποζημίωση και την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες. Στη διάρκεια της σύσκεψης διαμορφώθηκε ψήφισμα – κείμενο συλλογής υπογραφών αιτημάτων προς διεκδίκηση.

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα αγώνα και υποστήριξης. Στη διπλή δοκιμασία που βιώνουμε, με τις καταστροφικές συνέπειες της αντιλαϊκής λαίλαπας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας το μνημόνιο 3 που ψήφισαν με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι και τις ανοιχτές πληγές που άφησαν οι νεροποντές και η κρατική αδιαφορία, μόνη μας ελπίδα και προοπτική είναι η μαζική αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά μας.
Αφού διαλύθηκαν οι όποιες αυταπάτες δημιούργησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί και καθημερινά διαπιστώνουμε πως συνειδητά μας υπόσχονται ψίχουλα, την ίδια ώρα που χαρίζουν δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες με την ανακεφαλαιοποίηση, σεκαλούμε να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου

Παλεύουμε για:
– Άμεσες, πλήρεις αποζημιώσεις των πληγέντων στο σύνολό τους (100%) και στην πραγματική τους αξία για τις καταστροφές που υπάρχουν σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, οχήματα, κτηνοτροφικές και γεωργικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες από τον κρατικό προϋπολογισμό.
– Άμεση αποκατάσταση, με επάνοδο κλιμακίων του μηχανικού και στοχευμένο προγραμματισμό, των ζημιών στο λιμάνι, το επαρχιακό οδικό δίκτυο και τις παραλίες.
– Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για το νησί τα έτη 2015-2016.
– Άμεση απαλλαγή των πληγέντων από τα δημοτικά τέλη και πάγωμα των χρεών σε Εφορία, ΟΑΕΕ, Τράπεζες χωρίς τόκους και προσαυξήσεις. Να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης. Προσωρινή απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ. Ρύθμιση των δανείων.
– Εξαίρεση της Σκοπέλου από την εξίσωση συντελεστών ΦΠΑ.
– Αποκατάσταση με 100% κρατική χρηματοδότηση των ζημιών σε όλες τις υποδομές (αγροτική οδοποιία, ύδρευση – αποχέτευση – Βιολογικό κ.λπ.), αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικά μνημεία (Κάστρο).

– Μελέτες για αντιπλημμυρική θωράκιση όλων των οικισμών του νησιού και για αντισεισμική προστασία σχολικών κτιρίων, Κέντρου Υγείας, γυμναστηρίων κ.λπ.
– Αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα με κρατικά κονδύλια από έναν ενιαίο φορέα κατασκευών.
– Παράταση κήρυξης του Δήμου Σκοπέλου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese