Η αντιτρομοκρατική αστυνομία της Ουγγαρίας έχει θέση υπό κράτηση τέσσερα άτομα που την περασμένη εβδομάδα πήγαιναν στην Βουδαπέστη με εκρηκτικά.

Μάλιστα, ανακάλυψε και ένα εργαστήριο κατασκευής ισχυρών βομβών,…

 

όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής, ο οποίος δεν απέκλεισε σχέση με ένοπλους τζιχαντιστές.

Ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας, Τζένος Χαντζ, είπε ότι οι ύποπτοι είχαν κρατηθεί κατά τη διάρκεια ερευνών που αφορούσαν την ύψιστη προστασία ανώτατων αξιωματούχων, αλλά αρνήθηκε να αναφέρει τα ονόματα των αξιωματούχων.

Οι ύποπτοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο και η κράτησή τους ακολουθήθηκε από έρευνα σε σπίτι όπου βρέθηκε εργαστήριο με "εκρηκτικά και συσκευές που ήταν ικανές να σκοτώσουν μεγάλο αριθμό ατόμων," είπε ο Χαντζ στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Μ1.

Η αστυνομία, πρόσθεσε, είχε επίσης συλλάβει και άλλα δύο άτομα με πολυβόλα, πυρομαχικά και σιγαστήρες στο αυτοκίνητό τους, αλλά δεν είχε ξεκαθαριστεί ακόμα αν οι δύο ομάδες ήταν συνδεδεμένες.

Όταν ρωτήθηκε αν οι ύποπτοι είχαν σχέση με τζιχαντιστές, απάντησε, "Θα σας απαντήσω σ» αυτό στις αμέσως επόμενες μέρες."

Το κανάλι Μ1 είπε ότι οι αρχές είχαν προβεί σε σύλληψη δύο εκ των υπόπτων ενώ αναμενόταν η κρίση δικαστηρίου σήμερα για την τύχη των υπόλοιπων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ







English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese