Μέσα σε μια μέρα η Grace Moon είδε…
περισσότερους ανθρώπους να θαυμάζουν το έργο της από όσους επισκέπτονται το μουσείο του Λούβρου σε ένα ολόκληρο έτος.

Αυτό συμβαίνει όταν η δουλειά σας αναγνωρίζεται από την πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης στον κόσμο.

Το 2008, η Moon κέρδισε το διαγωνισμό της Google «Doodle 4 Google» στις ΗΠΑ, νικώντας 16.000 άλλα παιδιά από όλη τη χώρα και το έργο της εμφανίστηκε στην αρχική σελίδα της Google. Έλαβε, επίσης, ένα νέο φορητό υπολογιστή, μια υποτροφία 10.000 δολαρίων και μια επιχορήγηση για τεχνολογικό εξοπλισμό 25.000 δολαρίων για το σχολείο της.

«Κάλεσαν το όνομά μου και ανέβηκα στη σκηνή, αλλά όταν πήγα πίσω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου εκείνο το βράδυ, δεν μπορούσα ακόμα να το πιστέψω, λέει η Moon στο Business Insider, γελώντας. «Πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποδεχθώ το γεγονός ότι είχα πραγματικά κερδίσει».

Εδώ είναι το νικητήριο σχέδιο της

Το γεγονός ότι η Google επέλεξε το σχέδιό της να εμφανιστεί σε 100 εκατομμύρια ανθρώπους, της έδωσε μια πρωτόγνωρη εμπιστοσύνη στις ικανότητές της, σύμφωνα με την ίδια.

«Με έκανε να πιστέψω πραγματικά στον εαυτό μου και στο να συνειδητοποιήσω πως έχω ταλέντο».

Από τότε, συνέχιζε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς, τους οποίους ως επί το πλείστον κέρδιζε, να γράφει βιβλία και δεν τελείωσε ποτέ κάποια σχολή.

Grace Moon

«Το πιο σημαντικό πράγμα για έναν καλλιτέχνη ή συγγραφέα είναι να κρατήσει τη φωτιά και το πάθος που καίνε μέσα του, όπου κι αν βρίσκεται, με όποιον κι αν είναι και το σημαντικότερο, δεν έχει σημασία πόσο αποθαρρυντικές ή διαφορετικές είναι οι συνθήκες», λέει η Moon. «Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας».

Επτά χρόνια αργότερα, φτάνοντας στο σήμερα η Moon είναι πλέον επιτυχημένη συγγραφέας και εικονογράφος.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese