Με καζάνι που βράζει συνεχίζει να μοιάζει η ΝΔ μετά το εκλογικό φιάσκο της Κυριακής. Αν και όλοι συμφωνούν ότι το στοίχημα της ενότητας δεν έχει ακόμη κλείσει και γίνονται προσπάθειες να μην διευρυνθεί το χάσμα, υπάρχουν…

 

γκρίνιες για την αναρρίχηση του Γιάννη Πλακιωτάκη και τον διορισμό του από τον πρώην μεταβατικό πρόεδρο, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο κ. Μεϊμαράκης παραιτήθηκε χθες από την ηγεσία, αφήνοντας στη θέση του υπηρεσιακό πρόεδρο τον Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος θα αναλάβει να οδηγήσει το κόμμα ενωμένο στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου. Η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών παραμένει ανοικτή και γίνεται προσπάθεια ο πρώτος γύρος να διεξαχθεί μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου καθώς, αν το κόμμα δεν τρέξει γρήγορα, η διαδικασία κινδυνεύει να παραπεμφθεί για το 2016.

«Επιλέγω να εκτονώσω την ένταση, υπηρετώ την ενότητα», ανέφερε στη δήλωση παραίτησής του ο κ. Μεϊμαράκης, κάνοντας λόγο για αήθη επίθεση που δέχθηκε. Παρείχε, πάντως, τη διαβεβαίωση ότι «δεν κινδυνεύει η ενότητα, δεν υπάρχει θέμα διάσπασης του κόμματος», αν και δεν απέκλεισε πως «αν θέλει κάποιος να αποχωρήσει, είναι δικαίωμά του».

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν προσήλθε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που συνεδρίασε αργά χθες βράδυ, ενώ το ίδιο έπραξαν ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Πλακιωτάκης πάντως εισήλθε χειροκροτούμενος στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής και τόνισε ότι «σε αυτή την κρίσιμη ώρα να πρυτανεύσει η λογική… Ζητώ απ’ όλους και κυρίως τους τέσσερις υποψηφίους να χαμηλώσουν τους τόνους, ώστε να ξεφύγει η παράταξη από το τέλμα».

 

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της Ν.Δ., Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, που απείχαν από την ΚΟ του κόμματος, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι αποστασιοποιούνται από τις εντάσεις των τελευταίων ημερών, ενώ ζωντανό είναι το σενάριο για δραστηριοποίηση του Κώστα Καραμανλή προκειμένου να βγει το κόμμα από το αδιέξοδο.

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese