Σήμερα στη Σκάλα της Συκαμιας στη Λέσβο, γεννήθηκε ξανά η ελπίδα… Ή ελληνική μονάδα Επείγουσας Ιατρικής Συκαμιάς Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.γεννήθηκε και είναι έτοιμη! Και έχει Πατρινή “υπογραφή”!

Ετοιμάστηκε από το μηδέν μόνο μέσα σε 3 ημέρες με πολλή αγάπη μεράκι και επιμονή.

Η μονάδα διαθέτει δύο κρεβάτια ενηλίκων και δύο παίδνω.

Ο Πατρινός ιατρός, Γενικός Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Ανδρέας Ηλιάδης, ευχαριστεί όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν ατελείωτες ώρες εθελοντικά! Μπράβο στους ανθρώπους με Α κεφαλαίο.

Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Ηλιάδης είχε πάρει μέρος στην αποστολή της ΕΙΝΑ πριν από ένα μήνα περίπου και μάλιστα η φωτογραφία του με προσφυγόπουλο να τον ευχαριστεί για τη φροντίδα με ένα γλυκό χαμόγελο είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου!

Είχε γράψει ο ίδιος τέλος Οκτωβρίου:

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΘΥΜΏΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΞΕΙΣ
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΠΟΝΈΣΕΙΣ
ΜΕ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΊΝΟΥΝ
Τότε…που πάμε;
Ξέρω όμως ότι εμείς ο καθένας μας μπορεί …

Οι εκκλήσεις του γιατρού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, ατελείωτες…
Αγωνίζεται, παλεύει, τιμά τον όρκο του επιστήμονα και δίνει ζωή κάτω από δύσκολες συνθήκες. Μακριά από τα σύγχρονα ιατρεία, το προστατευμένο περιβάλλον, τις δερμάτινες καρέκλες και τα ήσυχα βράδια…

“Ο παιδικός μου φίλος, συμμαθητής στο δημοτικό, ο Ανδρέας Ηλιάδης. Γιατρός, διευθυντής της εντατικής παίδων στο νοσοκομείο του Ρίου, στην Πάτρα. Δείνει ο Ανδρέας παραδείγματα ζωής. Εθελοντής σε όλη του τη ζωή. ΚΑΙ κοντά στους μετανάστες της Λέσβου. Ευλογημένος άνθρωπος”, είχε γράψει η Ξένια Λοϊζίδου.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από την εκδήλωση των ιατρών μελών της Ένωσης Ιατρών Νομού Αχαΐας (ΕΙΝΑ) που μαζί με την Στέγη Σύρων Ελλάδας και την Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες, παρουσίασαν την εμπειρία τους από την κοινή τους δράση στη Λέσβο τον Οκτώβρη του 2015.
Ο Ανδρέας Ηλιάδης δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του:English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese