Ο κόσμος είναι ένα συναρπαστικό μέρος, γεμάτο από ενδιαφέροντα δεδομένα, που ίσως να μην ξέρετε και πραγματικά αξίζει να μάθετε. 

 Οι χρήστες του Reddit θέλοντας να… μοιράσουν γνώση, συνέλεξαν πληροφορίες για τη ζωή, όπως πόσα κουνούπια χρειάζονται για να «στραγγίξουν» το αίμα από έναν άνθρωπο ή για το εάν μπορεί να ανατριχιάσει ένας νεκρός. 
 Μια γαρίδα mantis μπορεί να τα ταλαντεύει τη δαγκάνα της τόσο γρήγορα που μπορεί να βράσει το νερό γύρω από αυτή και να δημιουργήσει λάμψη φωτός. 
 Το μέλι δεν χαλάει. Είναι δυνατό να καταναλωθεί μέλι 3000 ετών. 
Οι νεκροί μπορούν να ανατριχιάσουν. 
 Οταν αναπνέουμε από τη μύτη, εισπνέουμε πάντα περισσότερο αέρα από το ένα ρουθούνι απ’ ότι από το άλλο και αυτό αλλάζει κάθε 15 λεπτά. 
Το μαλλιαρό μαμούθ ήταν ακόμα ζωντανό, όταν χτίζονταν οι πυραμίδες. 
 Εάν κάποιος βρει τον τρόπο να εξαγάγει όλο το χρυσάφι από το πλανήτη, θα είναι σε θέση να καλύψει το σύνολο της γη με ένα χρυσό στρώμα μέχρι τα γόνατά μας. 
Χρειάζονται 1,2 εκατ. κουνούπια για να «στραγγίξουν» τελείως από αίμα έναν άνθρωπο. 
 Ο ύμνος της Ισπανίας δεν έχει λόγια. 
Η αρσενική καμηλοπάρδαλη ξέρει με ποια θα ζευγαρώσει, αφού πρώτα βάλει το κεφάλι του κοντά στην ουροδόχο κύστη της θηλυκής καμηλοπάρδαλης μέχρι αυτή να ουρήσει. Τότε δοκιμάζει και προσδιορίζει αν το θηλυκό είναι σε ωορρηξία. 
Μπορεί ένα φωτόνιο να χρειαστεί 40.000 χρόνια να ταξιδέψει από τον πυρήνα στην επιφάνεια του ήλιου, αλλά μόνο 8 λεπτά για να πάει προς τη γη.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese