Ένα βήμα παραπέρα πήγε το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου των… Συγκοινωνιών Αθηνών, μετά την πραγματοποίηση της τελετής αρχικοποίησης κλειδιών ασφαλείας του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου.

Φυσικά και πρόκειται μόνο για την πρώτη φάση του έργου, η οποία όμως αποτελεί την καρδιά της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα ΜΜΜ της Αθήνας. Στην τελετή δημιουργήθηκαν τα τρία κλειδιά του συστήματος, τα οποία προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια στο σύστημα, από τον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη την εκπρόσωπο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) κ. Παναγιώτα Σαρούκου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του αναδόχου σχήματος που υλοποιεί το έργο, κ. Γιώργο Αγραφιώτη.

Σύμφωνα με όσα έχουμε ακούσει έως σήμερα τον Οκτώβριο του 2016 το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα ξεκινήσει να λειτουργεί δοκιμαστικά, ενώ ο στόχος όλων είναι από την 1η Ιανουαρίου του 2017 να καταργηθούν τα «παλιά» χάρτινα εισιτήρια.

Το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα αξιοποιηθεί πρώτα στα λεωφορεία και μετά στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό και το ΤΡΑΜ.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese