Μια σημαντική διάκριση κατέκτησε το ΙΑΣΩ Παίδων καθώς αποτελεί το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Ελλάδα που είναι πιστοποιημένο από την   Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία (European Congenital Heart Surgeons…

 

Association [ECHSA] Congenital  Database) και  συγκαταλέγεται μεταξύ ελαχίστων πιστοποιημένων Παιδοκαρδιοχειρουργικών Κέντρων σε όλη την Ευρώπη.
 
«Στο ΙΑΣΩ Παίδων «ακούμε» όλες τις καρδιές των παιδιών και ανταποκρινόμαστε αμέσως σε εκείνες που μας χρειάζονται, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς. Αναδεικνύουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο και στεκόμαστε δίπλα σε όσα παιδιά χρήζουν   ιατρικής βοηθείας και δυστυχώς δεν έχουν καμία οικονομική δυνατότητα αλλά και υποστήριξη από το κοινωνικό τους περιβάλλον» τόνισε στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΙΑΣΩ Παίδων κ. Χαράλαμπος Μαμελετζής, στη διάρκεια εκδήλωσης για την ανακοίνωση της σημαντικής αυτής διάκρισης.
 
Η Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική του ΙΑΣΩ Παίδων με το Αθηναϊκό Καρδιοχειρουργικό   και Παιδοκαρδιοχειρουργικό Ινστιτούτο, υπό τη διεύθυνση του Παιδοκαρδιοχειρουργού, κ. Γιώργου Σαρρή,   έχει λάβει πολλαπλές επιστημονικές διακρίσεις και τίτλους (Harvard MD, PhD, FACC, FACS, FAHA, FCTS, FETCS), ενώ τα χειρουργικά της αποτελέσματα είναι πιστοποιημένα από την Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία (European Association of Cardiothoracic Surgery – EACTS).
 
Ο Δρ. Σαρρής, ο οποίος έχει αναλάβει από τον Ιούλιο 2013 την οργάνωση και Διεύθυνση του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Τμήματος του ΙΑΣΩ Παίδων, εφαρμόζει αυστηρό πρόγραμμα   διασφάλισης ποιότητας των παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιεί με την   ομάδα του.   English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese