Το λιοντάρι δεν το αποκαλούμε τυχαία «βασιλιά των ζώων». Τα πανέμορφα… αιλουροειδή είναι τρομακτικά, ευλύγιστα, γρήγορα και μπορούν πολύ εύκολα να ξεγελάσουν τη λεία τους. Με λίγα λόγια είναι οι τέλειες φονικές μηχανές.

Ακριβώς για αυτό, όταν ένας φωτογράφος είδε μια λέαινα να πλησιάζει μια τραυματισμένη μικρή αλεπού στη Μποτσουάνα, ήταν βέβαιος για αυτό που θα ακολουθούσε. Δυστυχώς το αλεπουδάκι δεν είχε τη τύχη με το μέρος του.

Η λέαινα βρήκε την τραυματισμένη αλεπού σε ένα χωματόδρομο. Το μικρό αλεπουδάκι είχε τρομοκρατηθεί και δεν μπορούσε να κουνηθεί από τον φόβο του.

Η λέαινα όμως δεν του επιτέθηκε. Απλά κάθισε δίπλα του και το κοίταζε. Και κάπου τότε εμφανίστηκε ένα πεινασμένο αρσενικό λιοντάρι που μάλλον έψαχνε για το εύκολο γεύμα.

Ήρθαν και τα μικρά της λέαινας! Τα πράγματα δεν φαίνονται καθόλου καλά για το μικρό αλεπουδάκι.

Αλλά όταν το λιοντάρι σηκώθηκε και ετοιμάστηκε να ορμήσει στην μικρή αλεπού…


… η λέαινα αποφάσισε ότι κανένας δεν θα πειράξει την καινούργια της φίλη….

… και του είπε να κάνει πίσω!

Απίστευτο!

Το αρσενικό λιοντάρι δεν πρέπει να έμεινε και πολύ ευχαριστημένο. Αλλά, θέλοντας και μη, άφησε τη μικρή αλεπού στην ησυχία της.

Στη συνέχεια η λέαινα επέστρεψε για να φροντίσει τα μωρά της.


Μόλις ήταν σε θέση να σταθεί στα πόδια της, η μικρή αλεπού σηκώθηκε και εξαφανίστηκε στο δάσος.

Το τρομακτικό αρπακτικό έσωσε τη ζωή της μικροσκοπικής αλεπούς, αν και θα μπορούσε εύκολα να την κατασπαράξει. Γιατί δεν το έκανε; Ίσως να φταίει το μητρικό ένστικτο αλλά αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese