Συναγερμό έχει σημάνει στις…

Αρχές η ισχύς της έκρηξης στα γραφεία του ΣΕΒ στο κέντρο της Αθήνας. Το κτίριο στην οδό Ξενοφώντος έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές, ενώ στο σημείο έχει δημιουργηθεί και ένας μεγάλος κρατήρας. Ζημιές καταγράφονται και σε παρακείμενα γραφεία και κτίρια από το ισχυρό ωστικό κύμα. Σημαντικές φθορές υπέστη και το ξενοδοχείο «Αμαλία» που βρίσκεται δίπλα.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν κατά πόσο μπορεί το χτύπημα να συνδέεται με τις απειλές του Νίκου Ρωμανού, που δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και έκαναν λόγο για «Μαύρο Δεκέμβρη».

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων κινούνταν με μηχανή στην περιοχή γύρω από το σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του ΣΕΒ περιμένει την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία. Τα γραφεία παραμένουν κλειστά έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ., κάτι που αναμένεται αργά το μεσημέρι.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί έξω από την κύρια είσοδο των γραφείων. Στο κτίριο του ΣΕΒ δεν υπάρχει φύλακας τις βραδινές ώρες ενώ δεν υπάρχει ιδιαίτερη επιτήρηση της οδού το βράδυ παρά το γεγονός ότι εκτός από τον ΣΕΒ στον ίδιο δρόμο βρίσκονται η πρεσβεία της Κύπρου και τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Επίσημη αντίδραση από τον ΣΕΒ αναμένεται αργότερα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese