Να στραφεί η συζήτηση στη ΝΔ…
στο πολιτικό σκηνικό και στις θέσεις των υποψηφίων σχετικά με τη στάση του κόμματος στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στο Mega.

Αυτό είναι το μεγάλο πολιτικό θέμα, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. Το μεγάλο θέμα είναι το τι θα γίνει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα καταφέρει και ζητήσει από την αντιπολίτευση να ψηφίσει τα νομοσχέδια που θα φέρει, υπογράμμισε.

Συμπλήρωσε πως ήταν λάθος του κ. Μεϊμαράκη να εμπλέξει τον Αντώνη Σαμαρά γιατί έτσι «ρίχνει νερό στον μύλο όσων απεργάζονται τη διάσπαση της ΝΔ», κάτι που συνέβη είτε από συναισθηματική φόρτιση είτε από λανθασμένη πληροφορία.

Υπό αυτό το πρίσμα εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μιλήσουν πολιτικά οι υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ, αναφέροντας ότι είναι εθνικό του καθήκον να σταθεί όρθια η παράταξη για να υπάρχει εναλλακτική «στη λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ».

Για την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών είπε η Κυριακή ήταν μια «πάρα πολύ δύσκολη μέρα», ότι ζητάει συγνώμη από τον κόσμο της ΝΔ, ότι μια εταιρεία ανέλαβε ένα έργο, αστόχησε, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να διαλυθεί το κόμμα, αναγνώρισε ωστόσο ότι είναι αποκαρδιωτικό ότι δεν ανέλαβε κανείς την ευθύνη αφού όπως τόνισε ο γραμματέας δεν θέλει να παραιτηθεί.

Υποστήριξε όμως ότι και οι τέσσερις υποψήφιοι εξακολουθούν να στηρίζουν τον θεσμό της ΚΕΦΕ αφού εάν παραιτείτο όλη θα έπρεπε να γίνει συνέδριο για να αντικατασταθούν τα μέλη της και επομένως οι εσωκομματικές εκλογές θα μετατίθεντο για την άνοιξη.

«Μπροστά στον κίνδυνο της ματαίωσης των εκλογών, εμπιστευόμαστε τον θεσμό, την ιδέα της επιτροπής», επισήμανε. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι πλέον θα παρακολουθούν οι υποψήφιοι πολύ στενότερα το τεχνικό ζήτημα της διεξαγωγής των εκλογών.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese