Στην παραίτησή του από πρόεδρος της ΝΔ προσανατολίζεται ο Ευ. Μεϊμαράκης, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες του MEGA θα προτείνει ως διάδοχό του, μέχρι την ανάδειξη νέου προέδρου, τον γραμματέα της Κ.Ο Γιάννη Πλακιωτάκη.

Λίγο…

 

νωρίτερα, ο Ευ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε δηλητηριώδεις βολές – μέσω «διαρροών» στους κ.κ. Απ. Τζιτζικώστα, Κυριάκο Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά και Μάκη Βορίδη.

Δεύτερη επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ζητάει εκ νέου την παραίτηση Τζιτζικώστα από την περιφέρεια και αφήνει αιχμές εναντίον του Μάκη Βορίδη, ο οποίος του είχε καταλογίσει ευθύνες για το φιάσκο της εκλογής προέδρου.

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη αναφέρουν:

Για Σαμαρά:

Τελικά η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης. Ό,τι, δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, είχαν συνεργαστεί και  γνώριζαν την εταιρεία  που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας.

Επομένως, γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη;

Για Μητσοτάκη

Όσον αφορά στην επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης:

Του είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι  απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, που είχε αναπτύξει  ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά).

Για Τζιτζικώστα

Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε.  Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα;

Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «κρυπτόμενο», ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές.

Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους Κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε.

4. Για τον Βορίδη

Οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη  ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη.

 

 

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese