Σε κατάληψη του 4ου και 5ου Γυμνασίου Κέρκυρας προχώρησαν σήμερα…
γονείς, καθηγητές και μαθητές, λόγω των ρωγμών που προκλήθηκαν από τον τελευταίο σεισμό στο Ιόνιο.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας, Πηνελόπη Παγκράτη, το κτίριο έφερε ρωγμές, αλλά μετά τον τελευταίο σεισμό έχουν υπερδιπλασιαστεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν κίνδυνοι για τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές των δύο Γυμνασίων. Γονείς, καθηγητές και μαθητές, απευθύνθηκαν σήμερα το πρωί στο δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, προκειμένου να ζητήσουν άμεσα να γίνει έλεγχο στατικότητος του κτιρίου, καθώς και να επισκευαστούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κέρκυρας Νίκος Μεταλλινός, επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό εδώ και χρόνια, αλλά η πολιτεία και η δημοτική αρχή του τόπου, δεν προβαίνει στην άμεση επίλυσή του.

Από τη μεριά τους οι γονείς εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για την ασφάλεια των παιδιών του ενώ διαμήνυσαν «ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να δοθούν εγγράφως οι βεβαιώσεις ότι το κτίριο που συστεγάζονται τα δύο Γυμνάσια είναι ασφαλές».
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese