Η εταιρεία Singapore Airlines ανακοίνωσε στην Κυριακή ότι υπήρξε προειδοποίηση…
για βόμβα σε αεροπλάνο της που είχε απογειωθεί από το Σαν Φρανσίσκο και προσγειώθηκε τελικά με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης σήμερα.

Η αστυνομία της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε αργότερα ότι διεξήγαγε έρευνες και δεν εντόπισε τίποτα το ύποπτο εντός του αεροσκάφους ή μεταξύ των επιβατών.

Η αεροπορική εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς ενημερώθηκε για την η απειλή ή για τις ενέργειες στις οποίες προέβη προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των επιβαινόντων. Περιορίζεται στο να αναφέρει ότι για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρχές.

«Λυπούμαστε που δε μπορούμε να δώσουμε περαιτέρω λεπτομέρειες καθώς πρόκειται για ζήτημα ασφαλείας» ανέφερε η εταιρεία.

Η πτήση SQ001 προσγειώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα το μεσημέρι ώρα Σιγκαπούρης (06.00 ώρα Ελλάδας), ωστόσο η αποβίβαση των επιβατών καθυστέρησε, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel NewsAsia.

Οι αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού αφού η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα και στοίχισαν την ζωή 130 ανθρώπωνEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese