Στην ασπρόμαυρη φωττογράφιση της διαφημιστικής προβολής της νέας του ταινίας «By the sea» αυτή την εβδομάδα, ο Μπραντ Πιτ … κάτι θυμίζει. Οι γνώστες της κινηματογραφικής ιστορίας μπορούν να εντοπίσουν πίσω από το close up με το ατημέλητο ξανθό μαλλί και το, γεμάτο αθωότητα, βλέμμα μια παρόμοια πόζα του Ρόμπερτ Ρέντφορντ την εποχή των seventies και συγκριμένα σε φωτογραφία του 1975. Ιδού:

Σε ένα, ομολογουμένως εμπνευστικό, αφιέρωμά της στην πορεία του 52χρονου ηθοποιού, η Daily Mail ανακαλύπτει πόσες φορές το look του αμερικάνου σταρ ταυτίστηκε μ’ αυτό του θρύλου της 7ης Τέχνης που το 2016 θα κλείσει τα 80 του χρόνια. Είναι εντυπωσιακό το πόσες φορές ο Μπραντ Πιτ έχει παρουσιαστεί με ολόιδιο στυλ μ’ αυτό του Ρόμπερτ Ρέντφορντ:

Χαλαροί καουμπόιδες: Ο Μπραντ Πιτ στην ταινία The Counselor (2013) και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην ταινία The Electric Horseman (1979)

Το σμόκιν σου πάει πολύ: Ο Μπραντ Πιτ στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας (2007) και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην ταινία Havana (1990).

Αρρενωποί πιλότοι: Ο Μπραντ Πιτ στην ταινία Fury (2014) και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο περίφημο Waldo Pepper (1975)

Το κασκέτο σε το εργατικό προφίλ: Ο Μπραντ Πιτ σε εμφάνισή του το 2007 και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην ταινία The Sting (1973).

Μαλλί σμιλεμένο με το χέρι: Ο Μπραντ Πιτ σε πρεμιέρα του 1997 και ο Ρόμπερτ στην ταινία του 1969 Tell Them Willie Boy Is Here.

Ανδρες «μάτσο»: Ο Μπραντ Πιτ το 1992 στην πολεμική ταινία «Contact» και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην ταινία του 1977 «A Bridge Too Far».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese