Μείωση του αριθμού των κατόχων διαβατηρίων στους οποίους οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν… επιτρέπουν την είσοδο τους στην εδαφική επικράτειας της χώρας, παρατηρείται σήμερα το πρωί στην Ειδομένη, σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν το εξάωρο από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι στον καταυλισμό που έχει στηθεί δίπλα στην ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ στην Ειδομένη, υπάρχουν περίπου 1500 άνθρωποι χωρίς δυνατότητα εισόδου στην γειτονική χώρα, ενώ το πρωί ήταν περίπου 2.000 και η πρώτη εκτίμηση που γίνεται είναι ότι κάποιοι από αυτούς αποδέχτηκαν ότι δεν θα συνεχίσουν το ταξίδι προς βορρά και αποφάσισαν να επιστρέψουν στο εσωτερικό της χώρας μας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Σε αυτό το εξάωρο εκτιμάται ότι έχουν περάσει στη γειτονική χώρα περισσότεροι από 1000 άνθρωποι με συριακά, αφγανικά και ιρακινά διαβατήρια ενώ περίπου 2.000 κάτοχοι αυτών των διαβατηρίων περιμένουν τη σειρά τους για να περάσουν. Στις 6 το πρωί υπολογίζονταν σε 3.000 εκείνοι που θα είχαν άδεια διέλευσης ενώ χθες πέρασαν στη γειτονική χώρα 6.000 άνθρωποι.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Όταν την προηγούμενη Πέμπτη είχε γίνει γνωστή η αλλαγή της πολιτικής των αρχών της ΠΓΔΜ απέναντι σε όσους θέλουν να περάσουν από την χώρα, κάποιοι απ’ όσους δεν θα ελάμβαναν άδεια διέλευσης, έκανα καθιστική διαμαρτυρία στην σιδηροδρομική γραμμή, όπου εξακολουθούν να παραμένουν με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης -Σκοπίων.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese