«Πολλές επιχειρήσεις διεξάγονται εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής» στο Βέλγιο, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία ζητώντας να μην αναφέρονται οι τοποθεσίες διεξαγωγής τους.

Η αστυνομία «ζητεί από…

 

τα μέσα ενημέρωσης να μην σχολιάζουν απευθείας τις εν εξελίξει ενέργειες της αστυνομίας, αναφέροντας, για παράδειγμα, τοποθεσίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η γενική εισαγγελία «θα δώσει συνέντευξη Τύπου όταν όλα θα έχουν τελειώσει», πρόσθεσε.

Επιχείρηση στο κέντρο των Βρυξελλών

Επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην Grand Place, στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών, όπως μεταδίδουν τα βελγικά μέσα επικοινωνίας. Οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το αν πρόκειται για καταδίωξη τρομοκρατών.

Εξάλλου, κάποιες δημόσιες υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι αύριο θα είναι δυνατό για τους εργαζόμενους να δουλέψουν από το σπίτι.

Τέλος, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, τα ευρωπαϊκά όργανα αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά αύριο, αν και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese