Αερογέφυρα ζωής στήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής προκειμένου να μεταφερθούν τα όργανα της 37χρονης πανδότριας από την Ηλεία, που έχασε τη ζωή της από εγκεφαλική…
αιμορραγία νοσηλευόμενη στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο της Πάτρας, .

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η επέμβαση για την αφαίρεση των οργάνων έγινε σήμερα το πρωΐ κατόπιν έγκρισης των συγγενών της 37χρονης και σε εξέλιξη είναι η μεταφορά των οργάνων. Το μεσημέρι της Κυριακής αφίχθηκαν στο ΠΠΝΠ ομάδες ιατρών από το Αννόβερο για να παραληφθούν οι πνεύμνοες, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης για το ήπαρ και το Ωνάσειο για την καρδιά.

Λίγο μετά τη 1.30μ.μ. στο αεροδρόμιο του Αράξου επκρατούσε συναγερμός για την αεροδιακομιδή των οργάνων και πιο συγκεκριμένα:

Με ιδιωτικό αεροσκάφος θα παραληφθεί η ομάδα που θα μεταφέρει το ήπαρ στο Αννόβερο και με στρατιωτικό αεροσκάφος η ομάδα που μεταφέρει τους πνεύομονες στην Θεσσαλονίκη. Η καρδιά θα μεταφερεθεί στο Ωνάσειο οδικώς με ειδική μονάδα μεταφοράς.

Να σημειωθεί οτι όπως δήλωσε στo tempo24.gr ο Διοικητής του ΠΠΝΠ Χαράλαμπος Μπονάνος, υπήρξε άριστος συντονισμός στο Νοσοκομείο τόσο από τον επικεφαλής της ομάδας των χειρουργών Γιάννη Μαρούλη, όσο και από την Διεθυύντρια της ΜΕΘ Φωτεινή Φλίγγου, καθώς και από το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου.

Ακόμη, ο κ. Μπονάνος έκανε λόγο για μεγαλείο ψυχής από τους συγγενείς της 37χρονης, που μέσα στον πόνο για την απώλεια του ανθρώπου τους, πήραν την γεναία απόφαση, έτσι ώστε να δώσουν ζωή σε συνανθρώπους.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese