Ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε πίσω την αρχική του πρόθεση να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, όπως προέκυψε από το ΔΣ της ΠΑΕ που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00 και διήρκεσε τρεις ώρες. Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου θα συνεχίσει…

 

να έχει τον έλεγχο της ομάδας, πιθανώς όμως να παραιτηθεί από την προεδρία προκειμένου να αποφύγει κυρώσεις που θα υπάρχουν αν διατηρήσει θεσμικό ρόλο.

Ο κ. Αλαφούζος θέλει να φέρει εις πέρας την αποστολή εξυγίανσης της ΠΑΕ και δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τον Παναθηναϊκό, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στον ορίζοντα αφού αν οι μετοχές πάνε στον Ερασιτέχνη και με τις οικονομικές υποχρεώσεις που υπάρχουν, η πτώχευση και ο υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική είναι κάτι δεδομένο.

Ένας ακόμη λόγος που παραμένει στη θέση του είναι η βεβαιότητα που έχει πως επίκεινται εξελίξεις και αποφάσεις στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, κάτι που μπορεί να αλλάξει εξ ολοκλήρου το τοπίο.

Κατά τη διάρκεια του ΔΣ τα μέλη του είπαν στον κ. Αλαφούζο ότι σε περίπτωση που επέμενε στην παραίτηση του, θα υπήρχε σύσσωμη παραίτηση από το συμβούλιο κάτι που θα έφερνε σε πολύ δύσκολη την ομάδα, με ορατό τον κίνδυνο της κατάρρευσης.

Όσον αφορά στα επεισόδια που έγιναν χθες, από πλευράς ΠΑΕ υπάρχει η πεποίθηση πως ήταν κατευθυνόμενα, αν και υπήρχαν πολλά παράπονα για την περιφρούρηση της Λεωφόρου και τη στάση μεμονωμένων οπαδών που έδωσαν «πάτημα» για να μην αρχίσει ποτέ το παιχνίδι και να υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος εξοντωτικών ποινών. Μάλιστα στο ΔΣ συζητήθηκε και ο τρόπος που θα επιχειρήσει η ΠΑΕ να αποφύγει βαριά «καμπάνα», με βασικό άξονα πως το φύλλο αγώνα επιρρίπτει στην αστυνομία (κι όχι στους γηπεδούχους) την υπαιτιότητα για μη διεξαγωγή του ντέρμπι.

Το ενδεχόμενο αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα εγκαταλείφθηκε για την ώρα, αφού ειπώθηκε χαρακτηριστικά πως κάτι τέτοιο θα είναι αυτοκαταστροφικό. Αν, πάντως, στην ΠΑΕ επιβληθεί εξοντωτική τιμωρία δεν αποκλείεται να επανεξεταστεί ένα τέτοιο ακραίο μέτρο αντίδρασης.

Πηγή: sport-fm.gr

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese