Η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγονται επιχειρήσεις…

 

από Ρωσία και ΗΠΑ –ευτυχώς σε συνεννόηση πλέον, και αυτή είναι μια σημαντική διαφορά- από Ηνωμένο Βασίλειο και από τη Γαλλία. Σε χερσαίες επιχειρήσεις υπάρχει ήδη εμπλοκή της Ρωσίας, αλλά και των ντόπιων στρατιωτικών δυνάμεων. Η Ελλάδα είναι μέρος της γειτονιάς, δεν μπορεί να λάβει μέρος σε τέτοιες επιχειρήσεις, διότι θα χάσει τη δυνατότητα να είναι ο παράγων σταθερότητας που μπορεί να διεξάγει συνομιλίες και να οργανώσει μια διεθνή συμμαχία», τονίζει.

Παράλληλα, ζητά παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη για τις συνομιλίες που αφορούν τον Γιάννη Πανούση. «Διαφωνώ με τη διοίκηση της ΕΥΠ και συγκεκριμένα με τον κ. Ρουμπάτη, διότι όταν βλέπουμε διαλόγους που υποκλάπηκαν από την ΕΥΠ να βγαίνουν σε τηλεοπτικές εκπομπές και στα χέρια του κ. Πανούση έγγραφες συνομιλίες, θα έπρεπε αυτά ουσιαστικά να οδηγήσουν τον κ. Ρουμπάτη στην παραίτησή του».

Επιμένει ακόμη ότι ο Νίκος Νικολόπουλος θα πρέπει να παραδώσει την έδρα του, εγκαλώντας τον για αχαριστία έναντι του ελληνικού λαού, ενώ προβλέπει ότι η πλειοψηφία των 153 βουλευτών και θα αντέξει και θα αυξηθεί. «Δεν χρειάζεται ούτε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ούτε οικουμενική. Πιστεύω ότι υπάρχουν επιπλέον βουλευτές που θα στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση», σημειώνει.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese