Οι τζιχαντιστές σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι και στο Βέλγιο τρέμουν ένα παρόμοιο….
μακελειό. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν γιάφκες με όπλα και εκρηκτικά και οι βελγικές αρχές φοβούνται πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις! Στο στόχαστρο των αρχών είναι ένας “καμικάζι”, ζωσμένος με εκρηκτικά και πιστεύουν πως βρίσκεται στο Βέλγιο. Για πρώτη φορά διακόπηκαν οι συγκοινωνίες των τρένων και έκλεισαν εμπορικά κέντρα!

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Alpha στις Βρυξέλλες, κλειστό είναι μέχρι και το νεκροταφείο των Βρυξελλών, ενώ έχουν απαγορευτεί λαϊκές αγορές και δημόσιες συγκεντρώσεις!

Σύμφωνα με το Mega, οι βελγικές αρχές καταζητούν δύο τζιχαντιστές, ο ένας από τους δύο είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και δεν αποκλείεεται να είναι ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ο όγδοος από τους τρομοκράτες που το βράδυ της περασμένης Παρασκευής αιματοκύλησαν το Παρίσι.

Στο “κόκκινο” ο συναγερμός!

Το Βέλγιο αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατία στην περιοχή των Βρυξελλών στο ανώτατο όριο λόγω ενός «κινδύνου επιθέσεων από πρόσωπα με όπλα και εκρηκτικές ύλες» επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ.

«Αυτό προκύπτει από αρκετά ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την απειλή να διαπραχθεί μια επίθεση παρόμοια με εκείνη που διαπράχθηκε στο Παρίσι» δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Ο επικεφαλής της βελγικής κυβέρνησης επισήμανε επιπλέον ότι είναι υπαρκτή μια «απειλή επιθέσεων από πρόσωπα με την χρήση όπλων και εκρηκτικών υλών, (επιθέσεις) που θα διαπραχθούν ενδεχομένως ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές », δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την αύξηση του επιπέδου συναγερμού- που ανήλθε πλέον στο επίπεδο 4- σε όλη την περιοχή των Βρυξελλών, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών όπως και το Βιλβόρντε, μια κοινότητα στη Φλάνδρα όπου πολλοί νέοι έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί.

Οι πιθανοί στόχοι είναι σύμφωνα με τον Σαρλ Μισέλ «οι εμπορικοί δρόμοι, οι συγκεντρώσεις, οι πολυσύχναστοι χώροι και τα μέσα μαζικής μεταφοράς» προσέθεσε ο ίδιος, μετά το τέλος μιας σύσκεψης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. «Διαθέτουμε επαρκή στοιχεία για να εκτιμήσουμε ότι η απειλή είναι συγκεκριμένη και επικείμενη» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντιντιέ Ρεντέρς προσερχόμενος στη σύσκεψη.

Όλοι οι σταθμοί του μετρό παραμένουν κλειστοί σήμερα στην πρωτεύουσα του Βελγίου και δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν πριν από αύριο το απόγευμα, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Πρόκειται για ένα μέτρο χωρίς προηγούμενο, καθώς ακόμα και σε ανάλογη περίσταση κατά το παρελθόν, την κήρυξη δηλαδή του ύψιστου συναγερμού, το μετρό συνέχιζε να λειτουργεί.

Επιπλέον πολλές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις ακυρώθηκαν. Μεταξύ αυτών δύο συναυλίες του Τζόνι Χάλιντεϊ που ματαιώθηκαν σήμερα λόγω των τρομοκρατικών απειλών. Τα εμπορικά κέντρα είναι κλειστά όπως και πολλά μουσεία και κινηματογράφοι.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών από την πλευρά του καθησυχάζει τους επιβάτες ότι «μπορούν να ταξιδέψουν» χωρίς κανένα πρόβλημα. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αύριο το απόγευμα με τη σύγκληση εκ νέου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, είπε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Δείτε τις φωτογραφίες του Reuters, με το κέντρο των Βρυξελλών να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη!


ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese