Οι αντάρτες της συμμαχίας Τζαμπχάτ αλ Σαμίγια (Μέτωπο του Λεβάντε) ανέφεραν το Σάββατο ότι επανεκατέλαβαν δύο χωριά στο βόρειο Χαλέπι από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με αναρτήσεις τους…

 

στο διαδίκτυο οι αντάρτες "απελευθέρωσαν" τα χωριά Ντέλχα και Χαρτζάλεχ, που είχαν καταλάβει τον Αύγουστο οι τζιχαντιστές του ΙΚ.

Παράλληλα, ανήρτησαν φωτογραφίες νεαρών ανδρών που κρατούν αιχμαλώτους και σύμφωνα με τους αντάρτες είναι μαχητές του ΙΚ, ενώ ανέφεραν ότι εξουδετέρωσαν εκατοντάδες νάρκες στα δύο χωριά.

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τα δύο χωριά από τους αντάρτες της αλ Σαμίγια τον Αύγουστο έπειτα από την παράδοση των χωριών σε αυτούς από μέλη του Μετώπου αλ Νόσρα (του βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία) – που πολεμά τους τζιχαντιστές – έπειτα από ανακοίνωση του Μετώπου ότι αποσύρει τις δυνάμεις του από την περιοχή στα σύνορα με την Τουρκία.

Τότε, η Τουρκία και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το ξεκίνημα κοινής επιχείρησης με "εντατικές" αεροπορικές επιχειρήσεις για να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από την περιοχή των συνόρων καθώς και την παροχή κάλυψη από αέρος στους μετριοπαθείς – κατά την Ουάσιγκτον – Σύρους αντάρτες, ώστε να απομακρύνουν τους τζιχαντιστές περίπου 80χλμ από την περιοχή των συνόρων.

Εντούτοις, οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση ενάντια στους Σύρους αντάρτες στο βόρειο Χαλέπι και κατέλαβαν αρκετά χωριά, ανάμεσα τους και την Ντέλχα και το Χαρτζάλεχ.

Την Παρασκευή, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εξαπέλυσαν 20 πλήγματα εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος του Ιράκ και 22 πλήγματα εναντίον στόχων της οργάνωσης στο έδαφος της Συρίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese