Πιο συγκεκριμένα ο χρήστης του οποίου το προφίλ έχει μολυνθεί από τον ιό, στέλνει χωρίς να το γνωρίζει μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες (ομαδική συνομιλία) μέσω του messenger. Το μήνυμα αυτό περιλαμβάνει ένα δήθεν βίντεο του γνωστού ιστότοπου Youtube.

Σε περίπτωση που δεχτείτε αυτό το μήνυμα, δεν θα πρέπει να ανοίξετε το λινκ, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να αποχωρήσετε από τον ομαδικό διάλογο. Αν αυτός ο οποίος σας έστειλε το μήνυμα είναι φίλος σας και θέλετε να τον ενημερώσετε, μην στείλετε μήνυμα, αλλά προτιμήστε να τον ειδοποιήσετε από το τηλέφωνο, ώστε να λάβει τα μέτρα του.