Το να εστιάσεις στον Λουτσιάνο Μότζι, τον Lucky Luciano, μόνο εύκολο δεν είναι. Μιλάμε, άλλωστε, για έναν παράγοντα που άφησε ιστορία στο Calcio. Εναν άνθρωπο που άφησε το στίγμα του στην ιστορία της Γιουβέντους, μια προσωπικότητα…

 

που κατάφερε να αποκτήσει φανατικούς φίλους και ακόμη πιο φανατικούς εχθρούς.

Ακόμη και σήμερα, σχεδόν μια δεκαετία μετά την αποχώρηση του από το ποδόσφαιρο, ο Μότζι είναι μια περίπτωση που συνεχίζει να διχάζει. Να προκαλεί διάφορες συζητήσεις και σχόλια για το πρόσωπο του. Οπως έκανε, δηλαδή, πάντα, από την ημέρα που μπήκε στο calcio.

Από τα τρένα στα σαλόνια…

Ο Λουτσιάνο Μότζι γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1937 στο Μοντιτσιάνο, ένα προάστιο της Σιένα. Η ευφυΐα του ήταν φανερή από την παιδική ηλικία κι αποδείχθηκε σε όλους πολλά χρόνια αργότερα. Μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’70, ο Μότζι δουλεύει στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης.

Από εκεί, καθημερινά, περνούσαν διάφοροι ισχυροί παράγοντες του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ο Λουτσιάνο πιάνει φιλίες με τους περισσότερους, αλλά τις καλύτερες σχέσεις τις διατηρεί με τον Ιτάλο Αλόντι. Τον γενικό διευθυντή της Γιουβέντους, που βρίσκεται συχνά στη Ρώμη λόγων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ο Αλόντι διακρίνει τη εξυπνάδα του Μότζι και προτίθεται να τον βάλει στο χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς αυτή ήταν η επιθυμία και του -τότε- υπαλλήλου του σιδηροδρομικού σταθμού. Του γίνεται πρόταση να αναλάβει πόστο στα τμήματα υποδομής της Γιουβέντους. Είναι η στιγμή, που η πόρτα του calico ανοίγει διάπλατα για τον Μότζι. Είναι η στιγμή, που ο Αλόντι -χωρίς να το γνωρίζει- θα αλλάξει τα πάντα στο Campionato!

Διαβάστε τη συνέχεια στη famigliabianconera.blogspot.grEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese