Χάρτες, ηλεκτρονικές πλατφόρμες με πληροφορίες για το ταξίδι των… προσφύγων στην κεντρική Ευρώπη και άλλες τεχνολογικές λύσεις για να στηρίξουν το έργο των εθελοντών αλλά και των προσφύγων, θα αναζητήσουν οι συμμετέχοντες σε ένα τριήμερο δημιουργικού προγραμματισμού (hackathon) που ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές της ιδέας, Δημήτρη Ντέμπο και Κρίστα Κάλβος, “στόχος του τριημέρου με τίτλο “BorderHACK” που διοργανώνεται με την υποστήριξη της SAP, είναι η συγκέντρωση ιδεών που θα βοηθήσουν τους πρόσφυγες στο ταξίδι τους και σε μία ομαλή μετάβαση στο νέο τους σπίτι, όπου κι αν είναι αυτό”.

Πιο συγκεκριμένα, το BorderHACK θα φιλοξενήσει στον ανοιχτό χώρο εργασίας “COHO” περίπου 25 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα συζητήσουν ιδέες για πιθανούς πόρους και εργαλεία για τους πρόσφυγες, όπως διαδικτυακές πλατφόρμες, εφαρμογές και άλλες πρωτοβουλίες, με βάση τις τεχνολογικές τους δεξιότητες.

“Με την ολοκλήρωση των εργασιών, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, ευελπιστούμε να έχουμε καταλήξει σε δύο- τρεις λύσεις και να δημιουργήσουμε τα ανάλογα applications” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κάλβος.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese