Περιοδεία στη Μέση Ανατολή ξεκινά από την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι και η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η περιοδεία του…

 

θα περιλάβει και το Ισραήλ, το οποίο έχει να επισκεφθεί από το 2014.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Αμπού Ντάμπι, το Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στο Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα ο Τζον Κέρι θα συζητήσει το θέμα "της Συρίας και του Ισλαμικού Κράτους" και "θα συνεχίσει τις συνομιλίες για τον τερματισμό της βίας στο Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ" και τη Δυτική Οχθη και τρόπους για τη "βελτίωση της κατάστασης", σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στο Αμπού Ντάμπι, οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στη Συρία.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε πριν από δύο εβδομάδες την Ουάσινγκτον σε μία προσπάθεια άμβλυνσης της έντασης στις αμερικανο-ισραηλινές σχέσεις που προκλήθηκε από την ισραηλινή εκστρατεία κατά της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, η οποία ενόχλησε την Ουάσινγκτον και δίχασε την εβραϊκή κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά από τις πολυαίμακτες επιθέσεις στο Παρίσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να ενισχύσουν τον διεθνή συνασπισμό κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στον οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 60 χώρες, ανάμεσά τους και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese