Ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, ότι προτίθεται να… δεχθεί Σύρους πρόσφυγες στο σπίτι του στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την άρνηση του κυβερνήτη της συγκεκριμένης πολιτείας να δεχθεί πρόσφυγες.

Σε μια ανοικτή επιστολή του που ανήρτησε στο Facebook ο Μάικλ Μουρ εξαπέλυσε επίθεση κατά του κυβερνήτη του Μίσιγκαν Ρικ Σνάιντερ, κατηγορώντας τον για «αντι-αμερικανική» συμπεριφορά.

Υπενθυμίζεται ο Σνάιντερ είναι ένας από τους κυβερνήτες (περισσότεροι από 25 σε σύνολο 50) που ανακοίνωσαν ότι δεν θα δεχθούν Σύρους πρόσφυγες στις πολιτείες τους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, που ελέγχει το Κογκρέσο, υποστηρίζει αυτή τη θέση, όμως ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιμένει ότι οι πρόσφυγες θα γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ και κατηγορεί τους Ρεπουμπλικάνους ότι υπερβάλουν.
«Η ενέργειά σας δεν είναι μόνο ντροπιαστική, είναι, όπως γνωρίζετε, και αντισυνταγματική (μόνο ο πρόεδρος έχει δικαίωμα να αποφασίζει για τέτοιου είδους θέματα)», τονίζει ο Μουρ.

«Είμαι απογοητευμένος από εσάς, κυβερνήτη Σνάιντερ, από τις άκαρδες και αντιχριστιανικές ενέργειές σας και από το γεγονός ότι συνταχθήκατε με τους τουλάχιστον 25 κυβερνήτες (εκ των οποίων μόνο ένας δεν είναι Ρεπουμπλικάνος) που αποφάσισαν να εμποδίσουν τους Σύρους πρόσφυγες να έρθουν στις πολιτείες τους», προσθέτει ο Αμερικανός σκηνοθέτης.

Παράλληλα εκφράζει την πρόθεσή του «να αγνοήσει» την απόφαση του κυβερνήτη και να έρθει σε επαφή με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να του προτείνει να δεχθεί Σύρους πρόσφυγες στο σπίτι του στο Τράβερς Σίτι στο βόρειο Μίσιγκαν.
Ο Μουρ κάλεσε μάλιστα τους Αμερικανούς πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese