Αιχμές για τη στάση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ψήφισης των…
προαπαιτουμένων την Πέμπτη, αφήνει ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

“Για πρώτη φορά έγιναν εκλογές μετά τη συμφωνία, και γνώριζαν όλοι οι υποψήφιοι το πλαίσιο της συμφωνίας στο οποίο θα πορευτούμε… “Τον Γαβριήλ τον εκτιμώ, αλλά η επιλογή και κυρίως ο χρόνος που επέλεξε να το κάνει, είναι δύσκολο να εξηγηθούν πολιτικά” αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας. Ο κ. Παππάς προσθέτει ότι “η χώρα έχει σταθερότητα, ανακάμπτει και προχωρά σε μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται βέβαια διάλογο και συναινέσεις”.

Αναφορικά με το θέμα των καταγγελιών του Γιάννη Πανούση, για επικοινωνία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες, ο κ. Παππάς σχολιάζει ότι “διαφοροποιεί τις εκδοχές της ιστορίας του, ανάλογα με την περίσταση” και πως η κοινωνία, που δίνει μάχη να σταθεί όρθια και να προχωρήσει, “δεν αντέχει άλλες παραδοξότητες”.

Ο υπουργός Επικρατείας διερωτάται: “Τι έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας του, ως καθ’ ύλην αρμόδιος για την ασφάλεια; Πώς προκύπτουν αυτά που ισχυρίζεται; Ασάφειες, αντιφάσεις και αναπάντητα ερωτήματα”, σχολιάζει μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς.

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει σαφές πλαίσιο και σχέδιο, εγκεκριμένο πρόσφατα από τον λαό. Η πλειοψηφία είναι καθαρή και έχει ισχυρό κορμό που μπορεί να εγγυηθεί λύσεις” διαβεβαιώνει.

Ο κ. Παππάς προσθέτει ότι “στα μυαλά ορισμένων αμετανόητων είναι ακόμα ζωντανή η θεωρία της αριστερής παρένθεσης, ασκώντας κριτική στη ΝΔ ότι πόνταρε στο ενδεχόμενο χρηματοπιστωτικού ατυχήματος και στην καταστροφή για να δικαιώσει αυτή την “κοντόθωρη και επικίνδυνη για την κοινωνία σύλληψη”.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese