Στη Βαρκελώνη μεταβαίνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο για το χρέος…

Συγκεκριμένα, θα είναι μία εκ των κεντρικών ομιλητών στο Συνέδριο «Debt Common Project for Europe», που πραγματοποιείται μεταξύ 18-21 Νοεμβρίου 2015 και συνδιοργανώνουν οι πλατφόρμες ODG («Debt Observatory in Globalization») και PACD (Citizen Debt Audit Platform) σε συνεργασία με το δήμο Βαρκελώνης.

Στις εργασίες του Συνεδρίου θα συμμετέχουν οργανισμοί, κινήματα, συλλογικότητες, εμπειρογνώμονες και ακτιβιστές που ασχολούνται με το θέμα του δημοσίου χρέους.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι ομιλήτρια στη θεματική ενότητα «Debt illegitimacy and Debt Audits as a proposal to Democratize Europe» («Η παρανομία του Χρέους και ο λογιστικός έλεγχος ως πρόταση για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης»).

Θα συμμετέχουν, επίσης, οι Eric Toussaint (μέλος της Επιτροπής για τη Διαγραφή του Χρέους του Τρίτου Κόσμου και Επιστημονικός Συντονιστής της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στην Ελλάδα), Bodo Ellmers (εκ των συντακτών του Ψηφίσματος του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση του Χρέους), Sargon Nissan (οικονομολόγος Bretton Woods Project, ενός οργανισμού που παρακολουθεί και αναλύει τις πολιτικές που εφαρμόζονται από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα), Jihen Chandoul (οικονομολόγος του Οργανισμού Observatory of the Economy of Tunisse) και Carlos Sánchez Mato (σύμβουλος οικονομικών στο Δημαρχείο Μαδρίτης, που πραγματοποιεί λογιστικό έλεγχο του χρέους).

Στο περιθώριο του συνεδρίου η κ. Κωνσταντοπούλου θα πραγματοποιήσει επαφές με κινήματα, συλλογικότητες και προσωπικότητες που θα συμμετέχουν.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese