Κλειστό πρόκειται να παραμείνει έως τη Δευτέρα, το σχολικό κέντρο στο Μαντούκι Κέρκυρας, λόγω… φθορών που υπέστη από τον τελευταίο δυνατό σεισμό που «κούνησε» το Ιόνιο.

Στο σχολικό συγκρότημα που συστεγάζονται το 1ο ΕΠΑΛ, το 5ο ΓΕΛ και το Εσπερινό ΕΠΑΛ, προκλήθηκαν, μετά τον πρώτο μεγάλο σεισμό που είχε επίκεντρο τη Λευκάδα, ρωγμές και πτώση σοβάδων, με αποτέλεσμα ο δήμος της Κέρκυρας να αποφασίσει το κλείσιμο των σχολείων.

«Το σχολικό συγκρότημα έμεινε κλειστό χθες και θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα, ενώ σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες από συνεργεία του δήμου Κέρκυρας, προκειμένου να κατεδαφιστούν και να απομακρυνθούν τα σαθρά επιχρίσματα από το ταβάνι και τους τοίχους του κτιρίου» δήλωσε στο αθηναϊκό πρακτορείο ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Κώστας Γκούσης, επισημαίνοντας ότι «δεν τίθεται θέμα για τη στατική επάρκεια του κτιρίου».

Παράλληλα, ο κ. Γκούσης τόνισε ότι «ζήτησε από τους αρμοδίους, τη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί αυτοψία και έλεγχος του σχολικού κτιρίου, ώστε να προκύψουν άμεσα μελέτες για τις απαραίτητες επισκευαστικές ενέργειες».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese