Σε κίνδυνο ασθενείς και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Λάρισας λεει το… Σωματείο Επικίνδυνη για ασθενείς και εργαζόμενους χαρακτηρίζει με ανακοίνωση του, την απόφαση του Διοικητή του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας να λειτουργήσει την απογευματινή σίτιση με το υπάρχον προσωπικό το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού Ιδρύματος. Στην ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων αναφέρεται μεταξύ άλλων: 

«Καταγγέλλουμε την Διοίκηση για τα ακόλουθα: Πρώτο και κύριο η πρόταση του Διοικητή τελικά κι όχι της ομάδας να λειτουργήσει η απογευματινή σίτιση με το υπάρχον προσωπικό είναι επικίνδυνη για ασθενείς και εργαζόμενους. Δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη ευφυΐα να αντιληφθεί κανείς ότι σε ένα Τμήμα, που δουλεύει ήδη με -30% από το προβλεπόμενο προσωπικό, με απλήρωτες βάρδιες και υπερωρίες, εδουλευμένα, όχι μόνο απλά να ανταπεξέλθει, αλλά κατάφερε να αναβαθμίσει σε πολύ υψηλό βαθμό την ποιότητα του φαγητού και της μεταφοράς του χάρη της φιλότιμης προσπάθειας όλων των εργαζομένων του Τμήματος. Η πρόταση είναι συγκεκριμένη: ενίσχυση με προσωπικό του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής, κατάρτιση προγράμματος ολοήμερης λειτουργίας με τελική εκροή την εξοικονόμηση χρημάτων. Δεν είναι πρωτίστως τόσοι Διοικητές, που πέρασαν «μωροί», ούτε φυσικά εμείς, που παλεύουμε τόσα χρόνια για μια εφικτή οικονομική αλλά και ποιοτική λύση για την απογευματινή σίτιση αλλά και γενικότερα όλης της λειτουργίας του τμήματος Διατροφής. Για επικοινωνιακούς λόγους και πατώντας επί πτωμάτων η πρόθεση σας να λειτουργήσει η απογευματινή σίτιση με το υπάρχον προσωπικό θα θέσει σε κίνδυνο ασθενείς και εργαζόμενους. Δηλώνουμε, ότι δεν θα σας επιστρέψουμε να καταστρέψετε το οικοδόμημα ενός Τμήματος, που είναι το «καμάρι» όλης της Υ.Πε. και από τα καλύτερα της χώρας. Έχει κατατεθεί συγκεκριμένη εφικτή πρόταση, που είναι οικονομικότερη και ποιοτικότερη από την ισχύουσα κατάσταση, αλλά και τόσων χρόνων. Κύριε Διοικητά με «αέρια» δεν βάφονται αυγά. 
Αγαπητά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Γ.Ν.Λ.-Γ.Ν.Λ., ενημερωθείτε σφαιρικά και αναλογιστείτε τις ευθύνες σας. Δεν χρειάζεται για άλλη μια φορά να πρωτοτυπήσουμε αρνητικά στη Ναυαρχίδα της Κεντρικής Ελλάδας. Δεύτερο, αλλά εξίσου σημαντικό είναι ο σεβασμός της προσωπικότητας των Υπηρεσιακών παραγόντων. Συγκεκριμένα δεν συζητήθηκε καθόλου η πρόταση, που έχει κατατεθεί από την Προϊσταμένη Διατροφής και όχι μόνο αυτό, αλλά αντιμετωπίστηκε η ίδια με ειρωνικούς χαρακτηρισμούς και απειλές. Ενημερώνουμε αυτή τη φορά δημόσια, τον πρόεδρο του Δ.Σ. των Νοσοκομείων της πόλης μας αλλά και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου, ότι είναι η τελευταία φορά, που απειλούνται και τρομοκρατούνται υπηρεσιακά στελέχη. Την επόμενη φορά, που θα υπάρξει περιστατικό απειλών, ύβρεων, τρομοκρατίας, ηθικής παρενόχλησης σε βάρος εργαζόμενου θα κινηθούμε σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Το προσωπικό του Νοσοκομείου κρατά ψηλά το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες. Δεν θα επιτραπεί περαστικοί από το Νοσοκομείο αντί να «χτίζουν», να «γκρεμίζουν» καταλήγει στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese