Οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποιούν επιχείρηση στο ξενοδοχείο στο Μαλί, το οποίο κατελήφθη από ένοπλους τζιχαντιστές. Οι αρχές εκτιμούν ότι 170 άνθρωποι βρίσκονταν όμηροι εκ των οποίων οι 30 έχουν απελευθερωθεί.

 

Την ίδια στιγμή οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ συνδράμουν τις προσπάθειες διάσωσης σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Μαλί που δέχθηκε επίθεση από ισλαμιστές ενόπλους οι οποίοι συνέλαβαν 170 ανθρώπους ως ομήρους, μεταδίδει το CNN.

Το CNN ανέφερε πως μέλη του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ απομακρύνουν Αμερικανούς σε ασφαλή μέρη, αλλά πως δεν είναι σαφές κατά πόσον Αμερικανοί εμπλέκονται απευθείας στην ομηρεία ή απλώς διαμένουν αλλού στο Μαλί.

Συνολικά “125 πελάτες και 13 υπάλληλοι” “παραμένουν μέσα στο κτίριο” του ξενοδοχείου Radisson του Μπαμακό όπου μια ομηρεία βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε ο ξενοδοχειακός όμιλος Rezidor στο Λονδίνο.

“Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαθέτουμε, 125 πελάτες και 13 υπάλληλοι βρίσκονται πάντα μέσα στο κτίριο” του ξενοδοχείου Radisson Blu του Μπαμακό, δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου στις 13:50 ώρα Γκρίνουιτς (15:50 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τις αρχές οι 170 άνθρωποι που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα Μπαμακό το πρωί της επίθεσης είναι: 30 άτομα του προσωπικού, 20 Ινδοί, 10 Κινέζοι, 7 Αλγερινοί εκ των οποίων οι 6 είναι διπλωμάτες, 6 εργαζόμενοι της Turkish Airlines, 2 Μαροκινοί, 2 Ρώσοι, άγνωστος αριθμός Ρώσος πολιτών και ορισμένοι Αμερικανοί.

Παρακλάδι της αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη

Οι υποστηρικτές μιας αφρικανικής τζιχαντιστικής οργάνωσης- παρακλάδι της αλ Κάιντα ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση και τη σύλληψη ομήρων που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μπαμακό, με μήνυμα που ανήρτησαν στο Twitter. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Αλ Μουραμπιτούν, μια οργάνωση που εδρεύει στο βόρειο τμήμα της χώρας, υποστηρίζει ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο ξενοδοχείο Radisson Blu του Μπαμακό.

 

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese