Απίστευτο! Ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ στην Λευκάδα προκάλεσαν μετακίνηση του νησιού κατά 36 εκατοστά!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που εξακολουθούν να έχουν το βλέμμα καρφωμένο σε Λευκάδα και Κεφαλονιά, τα 6,1 Ρίχτερ του σεισμού προκάλεσαν μετακίνηση της Λευκάδας κατά 36 εκατοστά!

Τα 36 εκατοστά της μετακίνησης της Λευκάδας προς τα νότια λόγω του σεισμού είναι «μια από τις μεγαλύτερες μετατοπίσεις που έχουν σημειωθεί στον ελλαδικό χώρο», λέει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Αθανάσιος Γκανάς.

Με το επίκεντρο ουσιαστικά πάνω στο νησί το γεγονός ότι υπήρξαν ζημιές σε 120 σπίτια εκ των οποίων τα 20 κρίθηκαν ακατάλληλα δείχνει πάντως ότι οι κατασκευές άντεξαν καθώς ακόμη και οι δυο τραγικοί θάνατοι που σημειώθηκαν δεν οφείλονται σε κατάρρευση οικημάτων.

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί

Τρεις μεγάλοι μετασεισμοί της τάξης των 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκαν μέσα στη νύχτα, ενώ λίγο μετά τις 07:00 σημείωθηκε ένας ακόμη ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,9 Ρίχτερ. Ευτυχώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο νησί.

«Εξαφανίστηκε» η παραλία των Εγκρεμνών στη Λευκάδα

Οι βράχοι «κατάπιαν» την πανέμορφη παραλία των Εγκρεμνών στην Λευκάδα, μετά τον φονικό σεισμό, όπως φαίνεται από το βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Mylefkada.

Η παραλία βρισκόταν στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και, παρότι η πρόσβαση σε αυτή ήταν δύσκολη, αποτελούσε μία από τις δημοφιλέστερες ακτές του Ιονίου. Πλέον η πρόσβαση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, καθώς καταστράφηκε η σκάλα η οποία οδηγούσε στην παραλία.

Πηγή: mylefkada.gr, eurokinissiEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese