Κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποιούν από το πρωί τα  «Αυτόνομα Σχήματα ΑΠΘ», επιλέγοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πέντε φοιτητές,…

 

που συνελήφθησαν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στην Αγία Παρασκευή , κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος από τις ιταλικές Αρχές, για συμμετοχή σε επεισόδια, που είχαν γίνει στο Μιλάνο την 1η Μαΐου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά της διεθνούς Έκθεσης EXPO.

   
Υπενθυμίζεται ότι οι Ιταλοί φοιτητές οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους.

   
Τα «Αυτόνομα Σχήματα ΑΠΘ» ζητούν να «μπλοκάρουμε την έκδοση των πέντε αγωνιζόμενων φοιτητών», ενώ επισημαίνουν πως από τότε που καθιερώθηκε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης «είναι η πρώτη φορά που εκδίδεται για συμμετοχή σε διαδήλωση, γεγονός που συμβάλλει στην αναβάθμιση της καταστολής των κινημάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

  
Η κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ αναμένεται να λήξει μετά το μεσημέρι. Στο μεταξύ, οι προγραμματισμένες για σήμερα ορκωμοσίες πραγματοποιήθηκαν κανονικά. 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αλληλεγγύης στους 5 Ιταλούς φοιτητές την ερχόμενη Τρίτη προγραμματίζεται συγκέντρωση στο ιταλικό προξενείο και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, πορεία στους δρόμους της πόλης με σημείο εκκίνησης την Καμάρα.

Την ίδια ώρα κατάληψη πραγματοποιείται στη διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας,  στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά στην πρυτανεία Παντείου. 

Επίσης υψώθηκαν σχετικά πανό με συνθήματα αλληλεγγύης προς τους πέντε φοιτητές στα ΤΕΦΦΑ Αθηνών, στο κτίριο της Ιατρικής Αθηνών στο Γουδί αλλά και στην είσοδο της ΑΣΟΕΕ. English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese