Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή που η γυναίκα καμικάζι, Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, πυροδοτεί τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη, έδωσε στη δημοσιότητα το ABC.

Η στιγμή έχει αποτυπωθεί από κάποιον που βρισκόταν στο απέναντι…

 

κτίριο από αυτό όπου είχαν «ταμπουρωθεί» η τζιχαντίστρια μαζί με τον εγκέφαλο των επιθέσεων, Αμπτελχαμίντ Αμπαούντ, και μπορεί κάποιος εύκολα να διακρίνει τις δεσμίδες φωτός από τα όπλα των αστυνομικών που πυροβολούν.

Ξαφνικά ακούγεται ο ήχος της έκρηξης μία μεγάλη φλόγα βγαίνει από το παράθυρο. Είναι η στιγμή που η 26χρονη καμικάζι βάζει τέλος στη ζωή της…


«Σφυροκόπημα» στη Συρία – Ανοιχτό το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης

Την στιγμή που η Ρωσία και η Γαλλία συντονίζουν τις στρατιωτικές τους ενέργειες στη Συρία και ενώ «οργιάζουν» οι φήμες ότι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις βρίσκονται ήδη στη χώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο χερσαίας εμπλοκής.

Ρωσικά και γαλλικά μαχητικά «σφυροκοπούν» καθημερινά θέσεις τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος, βάζοντας ως πρωταρχικό τους στόχο διυλιστήρια πετρελαίου, προκειμένου να πλήξουν οικονομικά το Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα, για πρώτη φορά χθες είχαν συνομιλία οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των δύο χωρών, προκειμένου να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία τους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αλλάξει τακτική στη μάχη κατά των τζιχαντιστών. «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τους κανόνες εμπλοκής μας. Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει αναφέρει πως είναι έτοιμος να κάνει περισσότερα, ακόμη και στο έδαφος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας του ανέφερε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον συνασπισμό που μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, υπό τον όρο ότι ο συνασπισμός αυτός θα σεβαστεί την πολιτική εξουσία των αρχών της Δαμασκού.

«Είμαστε έτοιμοι για μια πρακτική συνεργασία με τις χώρες του συνασπισμού και για να εργαστούμε μαζί τους προκειμένου να καθορίσουμε τους όρους οι οποίοι, ασφαλώς, θα σέβονται την εθνική κυριαρχία της Συρίας και την εξουσία της συριακής κυβέρνησης» δήλωσε.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese