Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε χθες την «ειδεχθή και άνανδρη δολοφονία» ενός Κινέζου κι ενός Νορβηγού που κρατούσε όμηρους η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Με…

 

ανακοίνωσή τους η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, τα 15 κράτη μέλη του ΣΑ καλούν τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να «συνεργαστούν ενεργά» με την Κίνα και τη Νορβηγία προκειμένου «να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι» για τους φόνους των ομήρων.

Ακόμη επαναλαμβάνουν ότι το ΙΚ «πρέπει να ηττηθεί» και η «μισαλλοδοξία, η βία και το μίσος που προωθεί πρέπει να ξεριζωθούν».

Το ΙΚ ανακοίνωσε στα τέλη του Οκτωβρίου την εκτέλεση των δύο ομήρων, του Φαν Τζινγκχούι και του Ούλε Γιόχαν Γκρίμσγκερντ-Όφσταντ, δύο μήνες αφότου είχε απαιτήσει να καταβληθούν λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

Η Νορβηγία είχε επιβεβαιώσει την απαγωγή του Γκρίμσγκερντ-Όφσταντ λίγο καιρό μετά την άφιξή του στη Συρία, αποκλείοντας όμως το ενδεχόμενο να καταβληθούν λύτρα.

Η Κίνα είχε ανακοινώσει επίσημα τον Σεπτέμβριο ότι ένας υπήκοος της χώρας πιθανόν βρισκόταν στα χέρια του ΙΚ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese