Ο Βέλγος τζιχαντιστής  Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ αλλά και ο..
καταζητούμενος βομβιστής Σαλάχ Αμπντεσλάμ ήταν ανάμεσα στα άτομα που σκοτώθηκαν την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της τεράστιας αστυνομικής επιχείρησης στο προάστιο Σεν Ντενί, στο Παρίσι.

Τα παραπάνω υποστηρίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η γαλλική εφημερίδα «Derniere Heure», επικαλούμενη «αποκλειστικές πληροφορίες».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μένει τώρα η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του DNA που βρέθηκε στο διαμέρισμά, μέσα στο οποίο ήταν ταμπουρωμένοι οι τρομοκράτες, προκειμένου να αποδειχθούν τα στοιχεία αυτά.

Η ταυτοποίηση των πτωμάτων ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αφού έπεσαν 5.000 σφαίρες, ενώ σημειώθηκαν εκρήξεις στην επιχείρηση στο Σαιντ Ντενίς. Ωστόσο τα γαλλικά μέσα επικαλούνται πληροφορίες από τις γαλλικές αρχές, ότι ο τζιχαντιστής που οργάνωσε τις επιθέσεις έπεσε νεκρός.

Ο θεωρούμενος ως βασικός ύποπτος για την οργάνωση των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, έπεσε τελικώς νεκρός στην έφοδο των γαλλικών αρχών σε διαμέρισμα στο Σεν Ντενί, στη γαλλική πρωτεύουσα την Πέμπτη.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο αρμόδιος Γάλλος εισαγγελέας.

Η έφοδος των αστυνομικών αρχών πραγματοποιήθηκε έπειτα από μια πληροφορία που έλαβαν οι αρχές τη Δευτέρα «σχετικά με την παρουσία στη Γαλλία του Αμπαούντ», του φερόμενου εγκεφάλου των επιθέσεων στο Παρίσι που στοίχισαν την ζωή σε 129 ανθρώπους.

Ο εισαγγελέας παρουσίασε τον Αμπαούντ ως ένα πρόσωπο «για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι ήταν ο εμπνευστής πολλών σχεδίων τρομοκρατικών επιθέσεων ή αποπειρών τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος».

Ο 27χρονος Βέλγος Αμπντελχαμιντ Αμπαούντ είναι ένα από τα υψηλότερα «στελέχη» του Ισλαμικού Κράτους και ένας από τους πλέον καταζητούμενους στον κόσμο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την επιδρομή στο Σεν Ντενί συνελήφθησαν επτά ύποπτοι και σκοτώθηκαν άλλοι δύο.


ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese