Άγριος καυγάς ξέσπασε κατά τη συζήτηση στη βουλή για τα προαπαιτούμενα μεταξύ του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά, και του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου.

Στο βήμα βρίσκονταν ο κ. Αμυράς, ο οποίος κατά…

 

την έναρξη της ομιλίας του, είπε: «Η κυβέρνηση τα κατάφερε και έφερε το Μαρξισμό σε κάθε ελληνική οικογένεια. Ναι κύριε Σταθάκη φέρατε τον Μαρξισμό. Απαλλοτριώνετε την ελληνική ιδιοκτησία!».

Η φράση αυτή προκάλεσε την έκρηξη του κ. Καραθανασόπουλου, ο οποίος άρχισε να φωνάζει στον ομιλητή: «Είσαι γελοίος που λες ότι αυτό είναι Μαρξισμος!»

Παρά τις συστάσεις του προεδρεύοντος, ο βουλευτής του ΚΚΕ ήταν εκτός εαυτού, και αρνούνταν να ανακαλέσει παρά τις συστάσεις του κ. Αμυρά, «να αποσύρετε τις ύβρεις».

«Είσαι γελοίος αν θεωρείς ότι αυτό είναι κομμουνισμός», είπε ο κ. Καραθανασόπουλος για να του απαντήσει ο Γιώργος Αμυράς: «Εσείς είστε τραμπούκος! Είστε υβριστής και τραμπούκος!»

«Καλά κάνω!» του απάντησε ο κ. Καραθανασόπουλος. «Καλά κάνεις; Επειδή είσαι υβριστής και τραμπούκος καλά κάνεις; Τραμπούκε! Ε! Τραμπούκε! Λεκτικέ τραμπούκε!» του ανταπάντησε ο Αμυράς, καλώντας τον πρόεδρο να παρέμβει. «Θίξαμε τα ιερά και τα όσια των Κομμουνιστών», είπε ο κ. Αμυράς, καλώντας τον βουλευτή του ΚΚΕ να πάρει πίσω τις ύβρεις.

Ο κ. Καραθανασόπουλος όμως δεν σταματούσε, προκαλώντας την έκρηξη του κ. Αμυρά: «Είστε γελοίος και δειλός! Είστε ένας δειλός, γελοίος! Αυτό είστε! Με άλλα λόγια, είστε ένας έλληνας Κομουνιστής, αυτό τα λέει όλα!»

Δείτε το βίντεο…English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese