Η αντοχή των δημοσίων κτιρίων της Πάτρας σε έναν… πιθανό ισχυρό σεισμό αποτελεί τον άγνωστο Χ για τις αρμόδιες υπηρεσίες . Να σημειωθεί πως αποτελεί κοινό μυστικό πως τα περισσότερα από αυτά τα κτίρια έχουν καταπονηθεί ιδιαίτερα μετά το σεισμό του 2008 με αποτέλεσμα η συμπεριφορά τους σε έναν πιθανό νέο δυνατό σεισμό να έχει γίνει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και εφιάλτης.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για κτίρια τα οποία στεγάζονται Δημόσιες υπηρεσίες, όπου συναθροίζονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες, κτίρια παροχής υπηρεσιών υγείας, νοσοκομεία, γυμνάσια , λύκεια και νηπιαγωγεία.

Όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν ελεγχθεί και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και σε δεύτερο βαθμό προκειμένου στη συνέχεια όπου είχαν εντοπιστεί προβλήματα να ξεκινήσει η διαδικασία της σεισμικής τους θωράκισης.

Αντί γι’ αυτό τα τελευταία επτά χρόνια δεν έχει γίνει καμία διαδικασία προς την κατεύθυνση αυτή με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι με την αντισεισμική προστασία και πρόληψη φορείς να βαδίζουν στα τυφλά.

Ξεκινούν έλεγχοι

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr τις επόμενες ημέρες, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδος υπογράφει σύμβαση με την περιφέρεια προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι έλεγχοι στα δημόσια κτίρια σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese