Οι τουρκικές αρχές απέλασαν ορισμένα άτομα από ομάδα 8 Μαροκινών που συνελήφθησαν την Τρίτη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και πιστεύεται ότι είναι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), δήλωσε σήμερα ένας Τούρκος αξιωματούχος,…

 

διευκρινίζοντας ότι αυτοί ήθελαν να περάσουν παράνομα στη Γερμανία.

"Τα άτομα αυτά τέθηκαν υπό κράτηση έπειτα από μια αξιολόγηση του προφίλ τους" από τους ειδικούς, "οι οποίοι θεώρησαν ότι οι Μαροκινοί αυτοί πολίτες είναι ύποπτοι για τρομοκρατία", διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η κυβερνητική αυτή πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η ίδια πηγή δεν διευκρίνισε τον αριθμό των υπόπτων που απελάθηκαν, αλλά σημείωσε ότι ορισμένοι από αυτούς εξακολουθούν να κρατούνται.

Οι Μαροκινοί που απελάθηκαν συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κατά την άφιξή τους το βράδυ της Τρίτης από την Καζαμπλάνκα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αυτοί δήλωσαν ότι είναι τουρίστες που επισκέπτονται την Τουρκία.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι οι Μαροκινοί αυτοί ήθελαν να περάσουν στην Ευρώπη προσποιούμενοι τους πρόσφυγες, καθώς ένα χειρόγραφο που βρέθηκε πάνω σε έναν από αυτούς ανέφερε λεπτομερώς τα στάδια ενός ταξιδιού ως τη Γερμανία με το πλοίο, το τρένο και το λεωφορείο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, οι τουρκικές αρχές δεν μπορούν προς το παρόν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες αυτές.

Από την αρχή του έτους, περισσότεροι από 650.000 μετανάστες, κυρίως Σύροι, έφυγαν από την Τουρκία για τα ελληνικά νησιά στο ταξίδι τους για την ΕΕ.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι έχει ήδη απελάσει περισσότερους από 2.300 ύποπτους τζιχαντιστές από το έδαφός της και έχει απαγορεύσει την είσοδο σε περισσότερους από 1.300.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese