Το κτίριο που βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι το Bosco Verticale και πρόσφατα… το Συμβούλιο για τα ψηλά κτίρια και το Αστικό Περιβάλλον του Illinois Institute of Chicago, τον βράβευσε ως τον κορυφαίο ουρανοξύστη της Ευρώπης, νικώντας το One World Trade Center της Νέας Υόρκης.

Το κτίσμα, φέρει την υπογραφή του διάσημου αρχιτεκτονικού γραφείου Boeri Studio (Stefano Boeri, Gianandrea Barreca και Giovanni La Varra) που βρίσκεται στο Porta Nuova, κύρια επιχειρηματική περιοχή του Μιλάνο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το Μιλάνο, την Ιταλία και φυσικά την κατασκευή, το σύμβολο της ανάκαμψης της και είμαι ευτυχής και για την ιταλική κουλτούρα και αρχιτεκτονική, που επιβεβαιώνουν τη μεγάλη καινοτομίας της», δήλωσε ο αρχιτέκτονας του Bosco Verticale, Stefano Boeri.

Ο ουρανοξύστης, απαρτίζεται από δυο ξεχωριστά τμήματα, με 27 και 29 ορόφους αντίστοιχα – συνολικά 111 διαμερίσματα. Οι βεράντες, καταλαμβάνουν έκταση 2.780 τ.μ. και έχουν φυτευτεί 900 δέντρα και ποικιλία 2.000 θάμνων, λουλουδιών και φυτών.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese