Στον συγκεκριμένο, όγδοο κατά σειρά σταθμό του μετρό, έχουν ολοκληρωθεί τα έργα πολιτικού μηχανικού, έχουν τοποθετηθεί οι κυλιόμενες κλίμακες κι έχει αρχίσει και η κατασκευή των τοιχοποιιών…

Μπορεί οι εργασίες του μετρό Θεσσαλονίκης να έχουν σχεδόν παγώσει εδώ και περίπου έντεκα μήνες, ωστόσο, υπάρχει ένας σταθμός, η εικόνα του οποίου θυμίζει πολύ περισσότερο κάτι από μετρό, όπως το έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Πρόκειται για τον σταθμό «Ευκλείδη» στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως, Κατσιμίδη και Παπαναστασίου, στον οποίο έχουν τοποθετηθεί ακόμη και κυλιόμενες σκάλες!

Μια περιήγηση στον συγκεκριμένο σταθμό, ο οποίος παρουσιάζει τη μεγαλύτερη πρόοδο εργασιών, σε σχέση με τους υπόλοιπους της γραμμής των 9,6 χιλιομέτρων, δίνει έναν τόνο αισιοδοξίας, ότι το έργο μπορεί να πάψει κάποια στιγμή να είναι φάντασμα, εφόσον φυσικά δοθούν οι απαραίτητες πολιτικές λύσεις για να προχωρήσει…

 

ΦΩΤΟ από thestival.grΦΩΤΟ από thestival.gr

 

 

ΦΩΤΟ από thestival.grΦΩΤΟ από thestival.gr

 

 

ΦΩΤΟ από thestival.grΦΩΤΟ από thestival.gr

 

Στον συγκεκριμένο, όγδοο κατά σειρά σταθμό του μετρό, έχουν ολοκληρωθεί τα έργα πολιτικού μηχανικού, από τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες έχουν τοποθετηθεί οι κυλιόμενες κλίμακες κι έχει αρχίσει και η κατασκευή των τοιχοποιιών. Ορισμένες συμπληρωματικές εργασίες υλοποιήθηκαν μέχρι και το καλοκαίρι κι από τότε οι εργαζόμενοι και σε αυτόν τον σταθμό αναμένουν την τελική λύση επανεκκίνησης του έργου για να βάλουν και πάλι μπροστά.

Ο σταθμός του Ευκλείδη, διαθέτει τέσσερα επίπεδα. Στο επίπεδο -1 βρίσκεται ο χώρος έκδοσης εισιτηρίων, με δύο εισόδους, μία από την οδό Παπαναστασίου και μία από την Κατσιμίδη. Στα επίπεδα -2 και -3 διαμορφώνονται μηχανολογικοί χώροι και στο επίπεδο -4, βρίσκεται η αποβάθρα.

Πηγή: thestival.grEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese