Η Σερβία και η ΠΓΔΜ άρχισαν να επιτρέπουν τη διέλευση προσφύγων μόνο από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για…

 

τους Πρόσφυγες δήλωσε ότι όλοι οι άλλοι πρόσφυγες αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω με αποτέλεσμα εκατοντάδες να παραμένουν αποκλεισμένοι στα σύνορα.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η αστυνομία της ΠΓΔΜ άρχισε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας να επιτρέπει τη διέλευση μόνο σε μετανάστες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν και να αναγκάζει όλους τους άλλους να γυρίζουν πίσω, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Από τις 18.00 χθες, η Σερβία αναγκάζει όλους τους μετανάστες να επιστρέφουν (στην ΠΓΔΜ) εκτός από τους Σύρους, τους Ιρακινούς και τους Αφγανούς, δήλωσε η εκπρόσωπος της UNHCR Μελίτα Σούνγιτς. "Η ΠΓΔΜ έκλεισε τα σύνορα γύρω στις 03.00 και περίπου 100 άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι σε ουδέτερο έδαφος κατά μήκος των συνόρων".English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese